fbpx

Az elmúlt kilenc évben nem volt még hasonló helyzet

– Ambiciózus terveink vannak beruházások tekintetében. Az év elején bejelentett százmillió lej értékű útépítésnek nekifogunk idén, Hargita Megye Tanácsa elkötelezte magát emellett – jelentette ki Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke azon a május 15-i sajtótájékoztatón, amelynek egyik fő témája a megyei beruházások helyzete volt. Az elöljáró hangsúlyozta: az elmúlt kilenc évben még nem volt hasonló helyzet, hogy ennyi helyen végezzenek megyei beruházási munkálatokat már márciusban. Még jobban állnánk, ha az időjárás nem szólt volna közbe, tette hozzá. – A munkálatokra sokszor probléma kivitelezőt vagy akár építésvezetőt találni, ami akadályt jelenthet a tervek megvalósításában, de a lakossággal jó egyetértésben, amihez a sajtó segítségét kérjük, meg fogjuk valósítani – mondta.

Péli Levente műszaki vezérigazgató és Chiorean Adrian helyettes vezérigazgató ismertette részleteiben a beruházásokat, amelyeket a megyeelnök korábban közzétett közösségi oldalán: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1260424420671605

Elhangzott többek között, hogy a Büdösfürdő felé vezető úton az utolsó négy kilométer felújítása a ballasztréteg leterítésénél tart, Atyhából Korond felé a tavalyi munkálatok folytatásaként idén több mint öt kilométeren elkészül a teljes útszerkezet, Székelykeresztúrtól Kissolymos felé a felújítás alatt álló három és fél kilométeres szakaszon aszfaltoztak, ahol lehetett, ám a fennmaradó részeken a gázcsövek védelmére külön munkálat kell. Készül Vasláb és Újfalu között a kövezett rész felújításának a terve, folyik az előkészítése a Ditró és Tölgyes közötti 21,5 kilométeres kövezett rész terveztetésének, épül a járda Zetelakán és Gyergyóalfaluban a megyei út mentén. Még számos beruházás esetében folyamatban van a dokumentáció összeállítása vagy a közbeszerzés a terveztetésre, továbbá idén ősszel adnak át újabb négy szolgálati lakást orvosoknak a meglévő három épület mellé Csíkszeredában. A teljes felsorolás megtalálható a fenti linken.

Csíkszereda, 2017. május 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.