1 1
UdvarhelyPolgTalalkozo

Óvást nyújtott be az Udvarhely térségi megyei utak nyári karbantartására kiírt közbeszerzés nyertesének kihirdetését követően egy másik pályázó cég, de azt az Országos Versenyhivatal elutasította, így folytatódhat a munkálatok indításának procedúrája. A nyertes a Multipland Kft. és a Viaduct Kft. társulása, amellyel Hargita Megye Tanácsa négyéves keretszerződést köt. A keretszerződés háromféle munkálatra vonatkozik: kátyúzás és aszfaltréteg javítása az aszfaltos utakon, nyári karbantartás a kövezett utakon, illetve a forgalombiztonsági elemek felújítását. A munkálatok teljes összege több mint 7,5 millió lej.

A munkálatok során kátyúznak és egybefüggő aszfaltszőnyeget is leterítenek. Udvarhely térségében egybefüggő aszfaltszőnyeg kerül a 133-as, a 134B, a 136-os és a 138B jelzésű megyei utak szakaszaira.

Hargita Megye Tanácsának részéről Borboly Csaba elnök, Bíró Barna Botond alelnök és az illetékes munkatársak csütörtökön, augusztus 10-én Udvarhely és Keresztúr térségi polgármesterekkel vitatták meg a prioritásokat és a forgalombiztonsági kérdéseket is. Mivel idén járt le az előző szerződés, ezért újra ki kellett írni a közbeszerzést. Ennek kapcsán Borboly Csaba elmondta, hogy a keretszerződésnek köszönhetően jövőre már kora tavasszal el lehet kezdeni a kátyúzási munkálatokat. A megyeelnök felkérte a községek vezetőit és a lakosságot is, hogy jelezzék a rendellenességeket, hogy időben tudjanak lépni ezek kiküszöbölése érdekében. A polgármesterek vállalták, hogy segítik a mennyiségek ellenőrzését, a forgalombiztonság terén pedig figyelemmel követik a jelzőtáblák kihelyezését, hogy azok megfelelően legyenek rögzítve.

Korábban a megyeelnök a közösségi oldalon is részletezte a nyári karbantartást:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1336979246349455/

A találkozón ugyanakkor szóba került két körforgalom kialakításának lehetősége is, Farkaslakán és Székelykeresztúron. Az elkövetkezőkben a körforgalmak megvalósíthatósági tanulmányát kell elkészítsék. Mindhárom körforgalom esetében a megyei tanács saját forrásból biztosítja a megvalósíthatósági tanulmányok elkészítését, ennek határideje szeptember vége. A körforgalmak kialakításáról az országos útügyi igazgatósággal is egyeztettek, Barti Tihamér alelnök előzetes megkeresésének, illetve Bende Sándor képviselő, valamint Benedek Zakariás képviselő, az illetékes szakbizottság tagja közbenjárására elindulhatnak a munkálatok elkezdéséhez szükséges előzetes eljárások.

Csíkszereda, 2017. augusztus 10.

173 total views, 1 views today

Hozzászólások