fbpx

Várják az önkéntes tűzoltók alakulatainak pályázatait Hargita Megye Tanácsánál

Hargita Megye Tanácsa pályázatot hirdet az önkéntes tűzoltó egyesületek vagy jogi személyiséggel rendelkező, Hargita megye területén vészhelyzetek megelőzését, kezelését, a lakosság védelmét szolgáló, sürgősségi beavatkozási tevékenységet folytató szervezetek, alapítványok, egyesületek számára. A pályázat 2018-ra jóváhagyott keretösszege 300 ezer lej, bővebb információk igényelhetők a 0266-207700/1308 telefonszámon, vagy e-mail-ben: endresalamon@hargitamegye.ro. A pályázatok benyújtásának határideje március 6., a tűzoltó egyesületeknek szóló kiírást népszerűsítő videó megtekinthető az alábbi linken:

https://www.facebook.com/hargitamegye/videos/1868713426485720/

– A civilszervezetek tevékenységükkel kiegészítik az önkormányzatok munkáját, ezért erkölcsi és anyagi támogatásukat egyaránt fontosnak tartjuk. A hiányos költségvetés ellenére is különítettünk el forrást a pályázati programjainkra, mivel az egyesületek számára is fontos, hogy továbbra is biztosítjuk számukra azt a támogatást, amire korábban számíthattak. Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy igyekezzenek minél hamarabb benyújtani pályázataikat, hogy legyen idő az esetleges pótlásokra – hangsúlyozta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke.

– Örvendetes, hogy évről évre egyre több bejegyzett tűzoltó egyesület pályázik, és hogy formailag is jó pályázatokat nyújtanak be. Az önkéntes tűzoltók tevékenysége fontos nemcsak a bevetéseken, hanem a közösségépítésben is, hiszen egyre több rendezvényen vesznek részt, legyen szó például falunapokról vagy kulturális eseményekről. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő felszerelésük legyen minden alkalomra, ezek beszerzésében tud segítséget nyújtani a megyei tanács a pályázatain keresztül – mondta Szentes Antal megyei tanácsos.

– Hargita megye élen jár az önkéntes tűzoltó csapatok tekintetében, amelyek lefedik a megye területét. Továbbá példaértékű a hivatásos és az önkéntes tűzoltók közötti jó együttműködés. A megyei tanács pályázati programján keresztül korábban is támogatta ezeket az alakulatokat, célunk a felszereléseik fejlesztése, illetve képzések biztosítása számukra, hogy a tűzoltók, akiknek a lakosság biztonsága érdekében végzett munkája felbecsülhetetlen, biztonságban térhessenek haza családjaikhoz – nyilatkozta a pályázat kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Hargita Megye Tanácsának pályázatai megtekinthetők az alábbi linken:

http://palyazatok.hargitamegye.ro/

A 2018-as évre kiírt pályázati programok bemutatására, valamint megvitatására Hargita Megye Tanácsa fórumokat szervez: Gyergyószentmiklóson a Karancsi teremben (Kultúrház emeletén) február 16-án, pénteken 9 órától, Székelyudvarhely a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban (December 1. utca, 9 szám (a Merkúr áruház alsó parkolójánál van a bejárat), február 16-án, pénteken 13 órától.

Csíkszereda, 2018. február 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.