Organizația Teritorială Ciuc a UDMR

Începând din anul 1994 Csaba Borboly este membru ales al organizației teritoriale Ciuc a UDMR, între 2003-2007 a fost președintele Delegației Organizației Teritoriale Ciuc, iar începând din 2007 este președintele organizației.

Organizația Teritorială Ciuc a UDMR: Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) s-a angajat în apărarea şi reprezentarea intereselor comunităţii maghiare din România. În prezent, conform principiului pluralismului intern, UDMR are în componenţă organizaţii teritoriale, platforme bazate pe ideologii diverse, respectiv organizaţii asociate. Membrii asociaţi sunt grupări sociale, ştiinţifice, culturale, profesionale şi de tineret. Funcţionarea Uniunii se bazează pe principiului autoadministrării interne, separând sferele decizionale, executive şi de control. Organizația Teritorială UDMR este unul dintre cele douăzeci și opt organizații funcționale din țară, cu sediul în Miercurea Ciuc.

Funcționare: Scopul cel mai important al Organizației Teritoriale Ciuc al UDMR este coordonarea activității muncii organizațiilor locale autonome (orășenești, comunale, sătești) al UDMR și a altor organizații care s-au înlăturat de Organizația Teritorială Ciuc – grupuri politice, sociale și profesionale – care apără și validează interesul politic, social, economic și cultural a maghiarilor din regiune care aparține Organizației Teritoriale Ciuc. Organizația inspiră autoorganizarea comunității maghiare din România, cu scopul de a forma dispoziția autonomă prin garanții legale și constituționale, prin condiții instituționale și prin autonomii locale care au competință independentă în ceea ce privește resursele economice și financiare.

Membrii: Organizația Teritorială Ciuc a UDMR este compus din organizații membri și organizații partenere. Membrii individuali al UDMR exercită activitatea în cadrul acestei organizații. În fiecare unitate funcționează (oraș, comună) organizație independentă, iar în cadrul unităților administrației publice dacă este cazul, se poate înființa și organizație a unei sate sau subunități dintr-un oraș, sau poate fi organizație parteneră orice organizație civilă, care înaintează cerere în scris la organizația teritorială și se angajează să respecte Regulile Fundamentale și Programele al UDMR.

Activitatea lui Csaba Borboly: numeroase evenimente se conectează cu numele lui, începând din anul 2012 este și președintele secției „Spital” din oraș. Are grijă să aibă o legătură strânsă cu locatari prin organizarea Zilei de Sănătate, Festivitate de Moș Crăciun și a altor evenimente.

Informații utile:

 4,313 total views,  1 views today