2021. július 26.

 

 

Heti értékelo szókimondóan (július 25.)

 

Halálos medvetámadások, folytatódik Székelyföld egyik legnagyobb drámája.
Sajnálatos módon újabb halálos medvetámadás történt Maros megyében, Marostelek falu határában. Szintén medvetámadás történt pénteken Hargita és Suceava megye határán: egy hos az a férfi, aki péntek este társát védve, életét vesztette.
Három felhívással fordul Önökhöz Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke:
1. Küldjék el a meg nem térített károkról szóló dokumentációt és a felhatalmazást is, amellyel közbe tudnak lépni, az info@hargitamegye.ro címre.
2. Jelezzék a medvék jelenlétét az info@hargitamegye.ro címre.
3. Vegyenek részt a közvélemény formálásában: az emberi élet legyen a prioritás mindenekelott!
Hargita megye zöld besorolású. Fontos, hogy családi rendezvényeinket minél elobb megtartsuk.
Hargita Megye Tanácsa feladatának tekinti a történelmi egyházak támogatását.
Maros megye csatlakozásával, országos, nemzetközi ismertséggel és izgalmakkal indul a 15. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny.
Gyergyó-térségben is dolgoznak a megyei utak felújításán, építésén.
Székelyföldi Lovas Ünnep: a szervezok és a támogatók fontosnak tartják a lovas élet társadalmasítását, minél több gyerekkel megszerettetni a ló közelségét élmények által.
A Hargita Kiadóhivatal új menedzsere Mihály Gergo.
Teljes mértékben megkapta Hargita megye az árvízkárok helyreállítására igényelt támogatást.
Hargita Megye Tanácsánál várják javaslataikat, észrevételeiket az idosek támogatására.

Ezekrol és más fontos témákról számol be heti értékelojében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke:
https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1503485423331614

További témákról tájékozódjon Borboly Csaba honlapján:
www.borbolycsaba.ro

Vigyázzunk egymásra. Bizakodva vágunk neki ennek a hétnek is!

Az elmúlt hét történéseirol (július 19 – 25.)

 

Folytatódik Székelyföld egyik legnagyobb drámája!

Sajnálatos módon újabb medvetámadások történtek a hétvégén, amelyek halálos áldozatot is követeltek.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke összefogásra buzdít mindenkit: jelentsék a medvék jelenlétét, küldjék el a meg nem térített károkról szóló dokumentációt. Formáljuk közösen a közvéleményt!

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/390717335980050

 

Teljes mértékben megkapta Hargita megye az árvízkárok helyreállítására igényelt támogatást

Az árvízkárok nem kerülték el Hargita megyét sem, de nagyon fontos lépés, hogy az RMDSZ kormányzati szerepvállalásának köszönhetoen a Hargita megyei igényléseket teljes mértékben finanszírozza a kormány.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/362091708612045

A kormánypénzek egyharmadát a megyei utak felújítására, egyharmadát a Csíkszentgyörgy községi károk helyreállítására fordítják, a maradék összegbol pedig Csíkszereda, Székelyudvarhely, Szentegyháza, Bélbor, Gyergyóholló, Korond, Csíkkozmás, Oroszhegy, Felsoboldogfalva, Gyimesfelsolok, Gyimesközéplok, Bögöz, Oklánd, Kászonaltíz, Salamás, Gyergyótölgyes és Tusnád község részesül az árvíz okozta problémák kijavítására.

https://www.borbolycsaba.ro/teljes-mertekben-megkapta-hargita-megye-az-arvizkarok-helyreallitasara-igenyelt-tamogatast/

 

Gyergyó térségi nap

Borboly Csaba: „Hiszem azt, hogy a megyét nem a megyeházáról kell irányítani, hanem fontosak a helyszíni személyes találkozások. Bélborban megtekintettük az árvíz miatt megrongálódott utat, ennek helyreállítását, bízom benne, a napokban elkezdjük.

Gyergyótölgyesen a helyi RMDSZ és a község képviseloivel megnéztük az épülo 127-es, Ditró-Tölgyes útszakaszt, a beruházást teljes mértékben Hargita Megye Tanácsa támogatja.

Gyergyóremetén is az épülo utakról egyeztettünk a polgármesterrel, Gyergyócsomafalván a forgalombiztonsági intézkedésekrol beszélgettünk, és a hokimozgalom újjáélesztésérol.

Sajtótájékoztatót tartottunk Gyergyószentmiklóson a Székelyföldi Lovas Ünneprol, örülök, hogy idén is meg tudjuk közösen szervezni.

Ditró múltját fogják kutatni a Tarisznyás Márton Múzeum munkatársai, ezt támogatjuk, és errol írtunk alá szerzodést.”
https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/335568894914160

 

Közös erovel dolgoznak a Csík térségének fejlesztéséért

A Pro Cultura Siculi társulás megbeszélésén vett részt július 21-én Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Korodi Attilával, Csíkszereda polgármesterével és alcsíki polgármesterekkel a csíkszeredai városházán.

Több témát is érintettek, többek között a metropolisz övezetet, amely kapcsán az érintett települések igényeit figyelembe véve dolgozzák ki majd a fejlesztési irányokat. Egyeztettek a megyei tanács által visszaosztott jövedelemadó 6%-os összegeirol, az önkormányzati társulásokról, az alcsíki árvízhelyzetrol, illetve a Tusnádfürdo által ügykezelt vezeték által generált problémákról.

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/361088105379072

 

Közgyulést tartott Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete

Július 19-én tartott közgyulést Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete. A találkozón Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is részt vett, aki elmondta, az egyesülettel közösen a legfontosabb feladatuk a segítségnyújtás és a tanácsadás:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/360059688815247

 

Indul a 15. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny

Újabb megye csatlakozásával, országos, nemzetközi ismertséggel és izgalmakkal indul a 15. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny. A megmérettetés augusztus 4–7. között zajlik, amelyre húsz csapat jelentkezett. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a múlt héten:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/360058218815394

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

 

SZÓLJON HOZZÁ!

Kérem, írja meg észrevételeit, javaslatait a hírlevél témáival vagy bármilyen más közérdeku témával kapcsolatosan az info@borbolycsaba.ro, vagy a hirlevel@hargitamegye.ro e-mail címre.

Számos kérdésben megkérdezzük a lakosság véleményét. Ha Önt is érdekli a téma, szóljon hozza: https://www.facebook.com/groups/641571599341625/

Kövessen:

Elnézését kérjük, ha levelünk zavarta Önt. A leiratkozáshoz megkérjük küldjön egy levelet "LEIRATKOZAS" tárggyal a leiratkozas@hargitamegye.ro címre azokról az e-mail címekrol, amelyeket töröltetni szeretne, vagy egy levelében sorolja fel az összes címet.