Consultări  în Europa- ajutoare de stat și achiziții publice în contextul COVID 19

0

Consiliul Județean Harghita a transmis răspunsurile opiniei publice către Comisia Europeana

Consiliul Județean Harghita participă în mod regulat la activități și programe organizate în cadrul Comitetului Regiunilor, inclusiv la consultări europene în care sunt expuse și  teme de interes local și județean.

Rețeaua de consultare a Comitetului Regiunilor (RegHub) a fost creată pentru a evalua punerea în aplicare practică a legislației UE. Scopul RegHub este de a evalua atitudinile și opiniile populației la nivelul diferitelor regiuni. Acest lucru este important deoarece poate acționa ca o legătură între Uniunea Europeană și oameni. Consiliul Județean Harghita este un participant activ în acest sistem de consultări RegHub.

Astfel, RegHub a realizat un sondaj  pentru a afla opinia publică cu privire la procedurile Uniunii Europene privind acordarea ajutoarelor de stat și achizițiile publice în contextul pandemiei COVID 19 .

Consiliul Județean Harghita a transmis răspunsurile către conducerea Comitetului Regiunilor, care va informa Comisia Europeană despre pozițiile prezentate, problemele identificate și provocările cu care s-a confruntat în această perioadă.

Scopul consultării este să adune informații relevante din partea actorilor regionali și locali,aceste informații fiind utilizate de către Comitetul European al Regiunilor pentru a transmite idei importante către Comisia Europeană și alte instituții  UE din perspectiva celor care implementează măsurile la nivelul  regiunilor și orașelor din UE.

La chestionar au participat Primăria Ciceu, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, Broadband Kabelkon, Magtár, Primăria Remetea, Primăria Vlăhița, Primăria Voșlobeni și Csaba Sebestyén.

Pe baza răspunsurilor la sondaj, au fost identificate următoarele nevoi: comunicarea facilitată și accesul mai ușor la informații despre oportunitățile de sprijin guvernamental; reducerea birocrației, ceea ce ar facilita accesul mai rapid la ajutoare de stat; necesitatea de a sprijini industriile agricole și alimentare; o prelungire mai flexibilă a perioadei de achiziții dincolo de decembrie 2020. 

Miercurea Ciuc, 11 august 2020

 

78 total views, 1 views today