Klaus Johannis se pregătește să apare pe afiș

0

În timpul ultimei campanii electorale multe persoane au întrebat-o pe fiica mea cea mare, unde-i tatăl tău? Iar răspunsul prompt nu a întârziat să vină: a mers la muncă, stă pe afiș.
văzând mișcările care au loc în cadrul PNL, constat că se pregătește pentru alegerile din toamnă o schimbare care se va concretiza cu schimbarea imaginii lui Crin Antonescu de pe afișe, cu cea a primarului Sibiului Klaus Johannis. Această schimbare este susținută și de sondajele de opinie, iar în opinia mea este o dovadă și faptul că în ultimele zile Crin Antonescu a afirmat că în cazul în care PNL nu obține 20% din sufragii la alegerile europarlamentare, atunci va demisiona. Iar această afirmație aparține președintelui unui partid, care în trecut, atunci când era la guvernare împreună cu UDMR-ul, avea o susținere care se afla sub 20%. Este clar faptul că este o decizie de retragere a lui Crin Antonescu într-un mod elegant, la fel celei din fruntea Senatului, rapidă și neașteptată. Este o oportunitate excelentă – în 25 mai, atunci când rezultatele exit poll-urilor vor anunța rezultatele obținute de PNL și care se vor fi în jur de 14-16%.

Desigur, până atunci mai trebuie să treacă câteva zile, însă un fapt este cert și anume că la alegerile din 25 mai, PNL-ul nu va obține mai mult de 20%, iar mișcarea cea mai inteligentă în  va fi cea de desemnare pentru alegerile prezidențiale a celui mai popular politician al partidului, și anume pe Klaus Johannis. Este  logic. Klaus Johannis este singurul politician care, conform sondajelor de opinie, îl poate pune în dificultate în al doilea tur de scrutin pe Victor Ponta și care este, de asemenea, acel politician care va putea aduna cu ușurință în cel de-al doilea scrutin voturile PDL/PMP acordate de românii transilvăneni și din orașele mari de dincolo de Carpați. Cele 20–30% din voturi provenite din tabăra susținătorilor lui Traian Băsescu, va fi ușor de convins să voteze cu Klaus Johannis. Acest lucru ar fi mult mai dificil cu politicianul Crin Antonescu cel care are a fost unul dintre inițiatorii referendumului de demitere a președintelui. Și desigur mai există și întrebarea care se referă la cel care va avea mai multe șanse de a ajunge în cel de-al doilea scrutin. Crin Antonescu, mai ales în cazul alianței între PMP și PDL, poate întâmpina mari dificultăți comparativ cu Johannis, care cu siguranță îl/îi va devansa pe candidații PDL/PMP. Pentru opoziția de dreapta cel mai important lucru este acela de a găsi acea persoană care ar putea să îl învingă în cel de-al doilea tur de scrutin pe Victor Ponta, deoarece nu participarea este scopul, ci obținerea victoriei. Pentru mine nu există nicio îndoială că această persoană este Klaus Johannis.

Demisionarea aproape sigură a lui Crin Antonescu după alegerile europarlamentare nu va fi singura, având în vedere că nu demult acesta a demisionat și din fruntea senatului. Este adevărat că prin această mișcare a anticipat cu câteva zile o schimbare iminentă a lui. Cred că și de această dată va demisiona deoarece în primul rând nu ar putea ajunge în cel de-al doilea scrutin, iar pe de altă parte ar putea ocoli situația ca vicepreședintele partidului său – o persoană mult mai populară – să obțină funcția de președinte al statului. În momentul de față miza este foarte mare, chestiunile de  ego sunt nesemnificative în comparație cu rezultatul final și consider că acest scenariu corespunde și președintelui țării și partidului său și ar putea să îl conducă în funcția de prim-ministru pe Traian Băsescu. Cred că acesta este scenariul cel mai probabil pentru opoziția de dreapta pentru realizarea căruia Victor Ponta va face tot ceea ce este posibil pentru destrăma bazele PNL (primari, organizații locale) de sub conducerea lui Crin Antonescu. Un lucru este cert și anume că acest an este cel al luptelor pentru putere, care dau de înțeles că din punct de vedere al finanțărilor de la guvern sau a celor provenite de la Uniunea Europeană, va fi, la fel ca și anii care au trecut, unul al pierderilor. Pe malurile Dâmboviței la mare modă este lupta, înșelătoria, conspirația și întinderea capcanelor. Se depun eforturi foarte puține în scopul creării de locuri de muncă, ori pentru investiții sau scăderea nivelului de trai. Să nu mai vorbim de atragerea fondurilor europene, ceea ce e mare problemă, deoarece pe noi nu ne interesează a cui voce se aude mai tare, ci demararea în direcție bună a lucrurilor.

653 total views, 1 views today