Noi locuințe pentru medici, în sprijinul serviciilor medicale regionale

0

Sâmbătă, 24 noiembrie au fost date în folosință la Miercurea Ciuc de către Fundația Studium Prospero, în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, noi locuințe pentru medici.

Locuințele de pe Aleea Nefelejcs au fost construite cu sprijinul Secretariatului de stat pentru politici naționale din Ungaria, Fundației Bethlen Gábor și Fundației Studium Prospero. La eveniment au fost prezenți Vass Levente, director executiv al Fundației Studium Prospero, Potápi Árpád János, secretar de stat pentru politici naționale din Ungaria, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și Ráduly Róbert Kálmán, primarul municipiului Miercurea Ciuc. Locuințele au fost sfințite de preotul Csató Béla.

locuinte_medici4

„Aceste locuințe, sprijinirea construiri acestora au ca scop binele pacienților, astfel ca aceștia să obțină rezolvarea problemelor medicale cu care se confruntă, aici, pe tărâmurile natale. Necesitatea construirii locuințelor destinate medicilor a fost identificată de județul Harghita cu mult timp înainte, când din inițiativă proprie s-a demarat proiectul care are ca scop atragerea pe tărâmurile natale a tinerilor medici. Locuințele care se dau în folosință azi sunt o continuare a acestei inițiative”, a afirmat  Vass Levente, director executiv al Fundației Studium Prospero.

În cuvântul său, secretarul de stat d Potápi Árpád János și-a exprimat recunoștința pentru activitatea de peste două decenii desfășurată de Fundația Studium Prospero.

locuinte_medici5

„Am convingerea că aceste noi locuințe vor contribui la motivarea tinerilor specialiști de a-și desfășura activitatea pe tărâmurile natale, în sprijinul comunității, astfel ca în următorii șase ani să reușim ca Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc să devină o clinică regională”, a spus Borboly Csaba, mulțumind totodată pentru activitatea desfășurată în acest sens, managerului spitalului județean Konrád Judit.

Președintele consiliului județean consideră că odată cu dezvoltarea spitalului, locuitorii vor beneficia de acele servicii medicale pe care în momentul de față le pot obține doar în alte județe. În acest sens, le-a urat succes celor din conducerea spitalului, consiliului de administrație și medicilor specialiști.

Nu în ultimul rând, Borboly Csaba a mulțumit pentru sprijinul inițiativei guvernului Ungariei, secretarului de stat Potápi Árpád János și lui Vass Levente.

Miercurea Ciuc, 25 noiembrie 2018

893 total views, 1 views today