Reabilitare de drumuri, investiții la spitalul județean, protecția monumentelor – acestea sunt câteva din hotărârile adoptate la ședința din luna august a Consiliului Județean Harghita

0

Se va reabilita drumul județean 131A între localitățile Mărtiniș și Comănești, se va implementa o amplă investiție la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, iar prin programul de protejare a monumentelor istorice se alocă 800 mii lei pentru reabilitarea bisericilor și monumentelor din județul Harghita. Acestea sunt câteva din hotărârile adoptate în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Harghita care a avut loc în data de 6 august.

Consiliul județean caută constructor pentru reabilitarea drumului județean 131 A, de la Mărtiniș la Comănești, prin localitatea Aldea. Această investiție este de importanță pentru locuitorii de pe Valea Homorodului, dar și din punct de vedere turistic. Borboly Csaba a afirmat că aceasta este una dintre cele mai importante hotărâri votate în cadrul ședinței, menționând că lucrările infrastructurale în această zonă vor continua, urmând ca drumul să fie reabilitat până la tabăra de la Băile Homorod.

Tanacsules2

Dezvoltarea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc reprezintă una dintre prioritățile Consiliului Județean Harghita, scopul fiind ca instituția medicală să devină un spital clinic regional. În acest scop se va realiza un studiu de fezabilitate pentru noul sediu al unității de primire urgențe. Valoarea totală a investiției se ridică la 64 milioane lei, introducerea pe lista investițiilor Consiliului Național de Investiții (CNI) fiind posibilă la intervenția fracțiunii parlamentare a UDMR. Astfel există mari șanse ca această investiție care contribuie la oferirea de servicii medicale competitive, să fie realizată din fonduri guvernamentale.

Tanacsules3

Consiliul județean va contribui la reabilitarea a 18 biserici și monumente istorice din județul Harghita alocând suma de 800 mii lei, aceasta fiind împărțită proporțional între zonele Ciuc, Odorhei și Gheorgheni. Aceste investiții vor aduce un aport la activitățile de protejare a patrimoniului construit, respectiv la promovarea turistică a valorilor județene.

Miercurea Ciuc, 6 august 2019

1,100 total views, 1 views today