Rezultate negative după testările de la spital

0

S-a încheiat procesul de retestare de la Secția cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc și nu s-au depistat noi infecții cu Sars-Cov-2. Nu sunt cazuri pozitive nici la Secția medicină internă a spitalului.

 

Toate rezultatele s-au dovedit negative după procesul de retestare al pacienților și angajaților de la Secția cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Pe Secția cardiologie până marți au mai rămas internați doi pacienți, care în cursul zilei urmau să fie externați, după care se începe dezinfectarea tuturor saloanelor, spațiilor de pe secție. Începând de miercuri se internează din nou pacienți pe această secție și își începe activitatea și ambulatoriul de cardiologie. Pacienții programați pe perioada suspendării activității vor fi contactați telefonic și reprogramați.

Sunt negative și toate rezultatele testelor efectuate la Secția medicină internă a spitalului.

„Este o ușurare pentru toți, situația actuală arată că am reușit să stopăm infecțiile pe aceste secții. Precauția însă rămâne prioritară, trebuie să respectăm toate măsurile de prevenție”, a declarat Konrád Judit, managerul spitalului.

Pe secțiile spitalului dedicate îngrijirii pacienților infectați cu noul coronavirus, marți se aflau internați 64 de pacienți, 50 cu infecția Sars-Cov-2 confirmată, ceilalți cu suspiciunea infecției. În unitatea exterioară destinată persoanelor asimptomatice sau cu simptome ușoare ale infecției se aflau internate 14 persoane.

118 total views, 2 views today