Soluții durabile în coexistența dintre oameni și carnivorele mari și protecția biodiversității

Avizul raportorului Borboly Csaba a fost aprobat cu majoritate covârșitoare în cadrul ședinței Comisiei ENVE a Comitetului European al Regiunilor

0

https://www.facebook.com/watch?v=1065856834679261

Pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Comisia pentru mediu, schimbări climatice și energie (ENVE), din 8 februarie 2024, avizul raportorului Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a  fost aprobat cu majoritate covârșitoare.

În discursul său, Borboly Csaba a mulțumit tuturor celor care au susținut dezbaterea acestui aviz care îți propune să găsească soluții durabile și viabile pentru echilibrul coexistenței dintre oameni și carnivorele mari dar și pentru protecția biodiversității, cu accent pe alocarea de fonduri specifice, în afara celui pentru competitivitate agricolă.

„Este clar că avem nevoie de mai multă Europă  – MORE EUROPE – și din această cauză propun crearea unui nou fond pentru sprijinirea biodiversității, astfel încât să nu afecteze sistemul PAC. Protecția acestor specii este o valoare europeană comună, și avem nevoie de o formă de sprijin social sensibil, disponibil în regiunile afectate, care să protejeze fermierii și animalele lor. Dacă nu din PAC, atunci dintr-un nou fond. Este probabil să fie oportună continuarea dezbaterii acestei teme printr-un nou aviz în următorii ani, având în vedere pregătirile pentru MFF din 2027 și deciziile și reglementările care vor fi necesare.  În aceste vremuri provocatoare, când unitatea UE este adesea atacată, este imperativ ca noi, membrii acestei instituții, să stăm uniți”.

Următorul pas în privința avizului este votul din aprilie din cadrul plenarei Comitetului European al Regiunilor.

Mai multe detalii cu privire la activitatea președintelui Borboly Csaba în cadrul Comitetului European al Regiunilor pot fi lecturate accesând linkul: https://cor.borbolycsaba.ro/ro/?p=1312

Loading