Spray-ul de autoapărare împotriva urșilor lipsește de piață

0

Am dori să achiziționăm spray-uri de autoapărare împotriva urșilor, însă întâmpinăm probleme. Se pare că singurul furnizor din țară nu are produsul pe stoc, iar din cauza legislației locale, nici producătorul din Germania nu mai fabrică produsul. Cine ne-ar putea ajuta? Nu este un produs ieftin – costa aproximativ 100 de euro -, însă nu poate fi achiziționat chiar dacă pentru mulți oameni ar fi un ajutor, un instrument de autoapărare.

În curând va trebui să înființăm un mini-parc industrial pentru a putea achiziționa multitudinea de instrumente cum ar fi gardul electric, sprayurile de autoapărare, containerele și alte lucruri care nu se găsesc la noi în țară. Dacă alte țări au găsit modalitatea de rezolvare a acestor aspecte, suntem bucuroși să primim o soluție de la acestea.

medve spray

Împreună cu Asociația Microregională Pogány-havas facem demersuri ca la Miercurea Ciuc și Băile Tușnad să se înființeze patrule de intervenție. Însă acestea nu pot fi echipate cu vuvuzele. Este o mare responsabilitate să trimiți oamenii să alunge urșii, este aproape egal cu a comite o crimă să nu îi echipezi corespunzător.

Este un cerc vicios, oricâte eforturi facem în acest sens, lucrurile se întrepătrund și ajungem în situații care nu au ieșire.

Iar de la Avocatul Poporului nu avem nici o veste. A trecut un an și încă două luni de când am solicitat ca oamenii să fie protejați. De atunci aproape cincizeci de persoane au fost rănite, în sute de gospodării s-au produs daune semnificative. Și la ce să ne mai așteptăm în țara asta?

1,762 total views, 2 views today