Vizită a secretarului de stat Dr. Andrei Baciu

la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

0

 

Sâmbătă, 21 Decembrie 2019 secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Domnul Dr. Andrei Baciu a vizitat Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc.

Însoțit de Dr. Konrád Judit, managarul spitalului, Dr. Adrian-Cristian Dobrică, șeful Blocului Operator, Dr. Tar Gyöngyi, directorul Direcției de Sănătate Publică a Județului Harghita, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita – în a cărei subordine funcționează spitalul – și Ráduly Róbert Kálmán, primarul orașului Miercurea Ciuc, secretarul de stat a trecut pe mai multe secții a spitalului.

A văzut Unitatea de Primiri Urgențe, secțiile de neurologie, oncologie, cardiologie, de terapie intensivă, blocul operator, noul laborator și secția de radiologie. A stat de vorbă cu medicii de gardă și a văzut și echipamentele medicale noi din dotarea spitalului, de exemplu CT-ul performant, noul echipament de sterilizare și laboratorul nou echipat. I-au fost prezentate mai multe din proiectele de dezvoltare ale spitalului: de exemplu proiectul referitor la extinderea și echiparea Unității de Primiri Urgențe și realizarea unei noi clădiri pentru secțiile de boli infecțioase și pneumologie. Au arătat, toate secțiile spitalului vor fi mutate lângă clădirea centrală a spitalului. Reprezentanții spitalului au conturat și planurile referitoare la înființarea unui centru de stroke (accident vascular-cerebral) și a unui centru de cardiologie intervențională.

Secretarul de stat a apreciat că unitatea medicală din Miecurea Ciuc este dotat cu aparatura medicală modernă, de înaltă performanță și a evidențiat aspectele pozitive ale spitalului. A felicitat conducerea spitalului și oficialii locali pentru acest lucru și pentru munca în echipă. Totodată și-a oferit sprijinul pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii și cele profesionale ale instituției.

 

Miercurea Ciuc, 21 Decembrie 2019

150 total views, 2 views today