Câteva considerații despre problema steagurilor

1

Materialul meu intitulat De ce atacă PDL și Mișcarea Populară acordul PSD-UDMR. Plus câteva considerații despre problema steagurilor a apărut pe site-ul contributors.ro.

Politicieni aparținând PDL-ului și Mișcării Populare au criticat vehement, săptămâna trecută, acordul de trei pagini încheiat între PSD (USD) și UDMR cu ocazia intrării Uniunii la guvernare. Nu înțeleg vehemența atacului, deoarece nu conține nimic nou în afara câtorva prevederi, cum ar fi continuarea construcției autostrăzii Transilvania sau introducerea unei mese calde în școli. Acordul conține exclusiv prevederi pe teme minoritare, incluse în legislația națională, dar care nu sunt respectate (legea educației nationale – UMF Târgu-Mureș) sau fac parte din tratate internaționale semnate de către România (Carta Europeană a limbilor regionale și minoritare).

De asemenea, în acest material  încerc să zugrăvesc  filtrele prin care va trebui să treacă steagul secuiesc pentru a fi adoptat steag al județului, având în vedere actualul proiect de lege elaborat în acest sens și care a circulat între diferitele instituții ca proiect guvernamental anterior destrămării USL.

Mai multe puteți citi accesând următorul link: http://www.contributors.ro/editorial/de-ce-ataca-pdl-si-miscarea-populara-acordul-psd-udmr-plus-cateva-consideratii-despre-problema-steagurilor/

1,049 total views, 1 views today