Ziua presei libere 2014

0

În data de 27 martie 2014, Consiliile Judeţene Harghita și Covasna, în colaborare cu Uniunea Jurnaliștilor Maghiari din România (UJMR-MÚRE) organizează evenimentul festiv intitulat Ziua presei libere care va avea loc la Hotel Park din Miercurea-Ciuc.

Obiectivul nostru principal este organizarea unui eveniment într-o atmosferă destinsă, care să ofere oportunitatea jurnaliştilor şi corespondenţilor mass-media din județele Harghita, Covasna şi Mureş, sau care realizează materiale în legătură cu această regiune, de a se întâlni şi de a sărbători împreună.

Cu ocazia evenimentului dorim să oferim premii pentru acele producţii mass-media excepţionale care au apărut, sau care au fost publicate anul trecut. În procesul de premiere – ca parte a evenimentului – am dori să includem participanţii: din fiecare categorie se vor prezenta din materialele nominalizate pentru premiere, acestea putând fi jurizate de cei prezenţi, iar în baza punctajului obținut să fie alese producţiile câştigătoare.

Vă invităm pe această cale să nominalizați o producţie mass-media legată de o temă din cele trei judeţe, pe care o consideraţi cea mai bună, colorată, interesantă și care a apărut sau a fost publicată în anul 2013 (şi) în judeţele Harghita, Covasna sau Mureş, la următoarele categorii:

1. Presă scrisă (tipărită şi on-line): notă, însemnare, reportaj.

2. Televiziune: reportaj (material de max. 5 minute).

3. Radio: reportaj (material de max. 5 minute).

4. Fotografie de presă: format A4, respectiv format electronic de min. 2000 pixeli (max. 3 fotografii/participant).

Conducătorii redacţiilor, respectiv corespondenţii care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş pot depune la fiecare categorie o producţie. Materialele publicate în presa scrisă pot fi transmise prin e-mail, în format electronic. Materialele difuzate pe posturile de televiziune şi radio vor fi transmise în format digital prin intermediul unui portal pentru schimb de fişiere la adresa de e-mail ziuapresei@judetulharghita.ro, pot fi depuse și personal la sediul Consiliului Judeţean Harghita, Miercurea-Ciuc, Piaţa Libertăţii, nr. 5, sediul Consiliului Județean Covasna, Sfântu-Gheorghe, Piața Libertății, nr.4., iar fotografiile printate sunt așteptate personal sau prin poștă, respectiv cele în format electronic pe adresa de e-mail mai sus-menționată.

Termen limită: 20 martie, ora 16,30.

În curând vă vom trimite invitaţiile, însă până atunci vă rugăm marcaţi în calendarul dumneavoastră data galei festive: 27 martie, ora 19,00.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să vă adresaţi la Nyírő Ágnes la numărul de telefon 0721-975704, sau la Kiss Bence la numărul de telefon 0729-456422.

 

Cu stimă,

 

Borboly Csaba,

preşedintele Consiliului Judeţean Harghita

 

Tamás Sándor

preşedintele Consiliului Judeţean Covasna

 

 

Rácz Éva

președintele UJMR-MÚRE

 

Miercurea-Ciuc, 17 martie 2014

620 total views, 1 views today