Personalitățile model conturează comunitatea din care fac parte

0

Finele anului aduce în prim plan o serie de evenimente menite a evalua activitățile desfășurate, respectiv de evidențiere, apreciere și prețuire a persoanelor care au contribuit la dezvoltarea comunității și bunăstarea locuitorilor județului. Având în vedere acestea, în cursul zilei de azi a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita în cadrul căreia au fost acordate o serie de premii acelor personalități care au un rol important în cadrul comunității din județul Harghita.

„O comunitate este definită de persoanele care o compun, de modul în care acestea influențează, conturează viața comunității, se implică și devin modele de urmat. În acest spirit, an de an, de 18 ani încoace, Consiliul Județean Harghita acordă Premiul Pro Harghita acelor persoane care decid ca prin activitatea lor să facă mai mult decât se așteaptă semenii lor de la ei, în folosul semenilor lor, al comunității”, a spus Borboly Csaba, președintele consiliului județean cu ocazia decernării Premiului Pro Harghita care s-a acordat în acest an poetului Ionel Simota.

IMG_7035

Președintele consiliului județean a afirmat în discursul său, că pe lângă faptul că în cadrul instituției se votează hotărâri, se construiesc drumuri, se modernizează serviciile medicale și se întreprind măsuri care să îi motiveze pe tineri să aleagă să își creeze un viitor pe tărâmurile natale, un loc aparte îl au cultura și viața culturală, arta și activitățile cu caracter social. Acesta a mai adăugat că „seara trecută când mă pregăteam pentru festivitatea de azi m-am gândit la rolul pe care îl au modele în viața noastră. Și mi-au venit în minte persoane care sunt apreciate de comunitatea în care trăiesc, care au întreprins mai multe decât așteptările pe care le-au avut semenii față de ei și pe care comunitatea îi stimează”.

În cadrul ședinței extraordinare s-au mai acordat următoarele premii: Premiul Mihai Eminescu preotului Petru Cătinean pentru rolul pe care și l-a asumat în identificarea și soluționarea problemelor pe care le întâmpină comunitatea pe care o păstorește. Premiul George Sbârcea s-a acordat în acest an conducătoarei corului bisericesc Pârvu Nicoleta și grafic designer-ului, membrului Asociației Ucenicul Astronom și cercetașului Bota Sorin Andrei care prin activitatea lor se implică în viața comunității și reușesc să facă remarcat județul Harghita. Premiul Heureka s-a acordat elevului Ciornoleț Andrei Mircea care la frageda vârstă de 10 ani, împreună cu bunica sa o carte de astronomie și Premiul Promisiune Grupului de muzică Folk Cromatic care a câștigat numeroase premii la concursurile de profil, servind drept exemplu demn de urmat pentru tinerii din județ.

IMG_7054

Festivitatea de azi a avut menirea de a fi o recunoaștere a activității tuturor celor care fac mai mult, celor care creează valori și care se implică în viața județului, a comunității din care fac parte.

Totodată, în cadru festiv, la cea de a doua parte a ședinței consiliului județean care a avut loc tot azi la Remetea, s-a decernat Premiul Pro Harghita și antreprenorului Balazs Attila.

Miercurea Ciuc, 17 decembrie 2019

55 total views, 1 views today