Tragicomedie

0

Cu siguranța ați auzit de la știri că în zilele trecute autoritatea de reglementare în comunicații a amendat serviciile române de telefonie mobilă pentru că nu au respectat angajamentele asumate în vederea extinderii rețelei de telecomunicații.

Acest lucru mi-a lăsat un gust amar, pe de o parte fiindcă ÎN SFÂRȘIT s-a făcut ceva, pe de altă parte mi se pare trist că în era vitezei comunicațiilor, a internetului de mare viteză, telefoanelor și ceasurilor inteligente, în România mai există localități în care nu sunt asigurate nici măcar condiții de telecomunicații de bază. Și eu întâmpin dificultăți, deoarece adesea multe lucruri depind de doar câteva secunde; tragic este că și în cazul vieților omenești este la fel. Am primit din păcate, adrese de la poliția din Praid, prin care îmi este semnalat faptul că din lipsa semnalului de telefonie, în caz de accident, ambulanța sosește cu întârziere la locul accidentelor.

Numeroase plângeri de acest gen primesc și de la echipele locale de salvamont, asociațiile de dezvoltare intercomunitară. Iar plângerile noastre adresate Vodafone, Orange, ANCOM, prefecturii adesea sunt fără nici un efect: nici în pasul Bucin nici la Nădejdea nu există semnal, însă toată lumea consideră că lucrurile sunt în regulă și nimeni nu este de vină pentru nimic. Se mai întâmplă. Poate e de vină vremea, sau faptul că încercăm să telefonăm la timpul nepotrivit și în locul nepotrivit, fapt demonstrat de diagrame care atestă faptul că există semnal de telefonie! ( http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/scan-15.pdf , http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/scan-17.pdf , http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/scan-18.pdf , http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/scan-19.pdf , http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/scan-20.pdf , http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/scan-21-32.pdf )

Dar nu e în regulă, fiindcă dacă ar fi, nu s-ar aplica sancțiuni.

Probabil de acum încolo se vor întreprinde măsuri, iar viețile omenești nu vor depinde de lipsa semnalului de telecomunicații și probabil că solicitările noastre nu vor rămâne fără răspuns. Nici turismul nu va mai depinde, probabil de aceste documentații, care în realitate nu fac nici cât o ceapă degerată. Nu este permis ca în secolul XXI să ne confruntăm cu astfel de situații, iar peisajele care pot atrage turiștii în zonă să fie devalorizate de astfel de mizerii.

Îmi doresc să cred că această situație va întredeschide măcar ochii celor în cauză și în loc de arătat cu degetul unii înspre alții, se vor găsi soluții. Oricât de amuzantă pare situația totuși, eu nu pot să râd.

Până când lucrurile se vor schimba, noi mergem înainte și ne străduim ca în fiecare localitate să facem tot ceea ce este posibil pentru a-i ține acasă pe tineri, a-i motiva în a se întoarce pe tărâmurile natale, a atrage turiștii în județul Harghita prin intermediul serviciilor de încredere. Am crezut și cred în continuare cu tărie că prin forțe proprii și colaborare, orice problemă poate fi rezolvată. În cadrul raportului elaborat în calitate de raportor în cadrul Comitetului Regiunilor pe tema tinerilor, am propus asigurarea unui set de măsuri minime pentru tinerii de pe teritoriul Uniunii Europene. (http://cor.europa.eu/hu/activities/opinions/Pages/opinion-factsheet.aspx?OpinionNumber=CDR%204872/2015 ). Voi continua să bat uși închise până vom găsi drumul de ieșire din „desiș”.

Mai jos găsiți scrisoare deschisă pe care am înainta-o autorități de reglementare a telecomunicațiilor, prin care îmi exprim mulțumirea și respectul pentru activitatea desfășurată.  (http://www.borbolycsaba.ro/wp-content/uploads/2016/07/Doc_20160727102408.pdf )


Către,

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații

În atenția domnului președinte Marius Cătălin Marinescu

Stimate domnule președinte,

Pe această cale doresc să vă mulțumesc pentru activitatea desfășurată în vederea remedierii neglijențelor companiilor de telefonie mobilă. Am avut plăcerea de a afla că activitatea defectuoasă a acestora, care poate avea efecte negative și asupra vieților omenești, nu a rămas nepedepsită. Este bine de știut faptul că există o autoritate care administrează și urmărește cu strictețe activitatea desfășurată în domeniul telecomunicațiilor. Consiliul Județean Harghita a avut inițiative menite a găsi soluții în vederea acestor probleme, dar fără rezultate, din păcate, însă contez în continuare pe colaborarea cu instituția dumneavoastră.

Cu stimă,

Borboly Csaba

președinte

Miercurea-Ciuc, 27 iulie 2016

997 total views, 1 views today