fbpx

Hasznos információk

  • ♦ A júniusi plenáris ülésen részt vesz Jean Claude Juncker az Európai Bizottság elnöke is

  • latest newsplenary

  • ♦ Románia – aktív résztvevő az Európai városok és régiók fesztiválján: a romániai hírlevél cikkét itt olvashatja.

♦  Gyakornoki állás a Régiók Bizottságánál
Lehetőség a Sapientia EMTE diákjai számára
A Régiók Bizottsága gyakornokokat vár intézményébe – hívja fel a nemzetközi kapcsolatok – európai tanulmányok szakon tanuló egyetemi hallgatók figyelmét Borboly Csaba az RB tagjaként. Hargita Megye Tanácsának elnöke ajánlólevelet adhat a gyakornokságra pályázó diákoknak.
– Európai uniós államban élünk, ezért a fiataloknak egyre fontosabb olyan tudást szerezni, amely segít eligazodni a nemzetközi közegben, és segít átlátni az uniós intézmények rendszerét. Ezt a tudást könnyebben megszerzik, ha az egyetemi tanulmányaik során elutaznak egy bizonyos időszakra Brüsszelbe, és gyakornokként tevékenykednek valamelyik központi hivatalban. Ez kiváló lehetőség a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem nemzetközi kapcsolatok – európai tanulmányok szakos diákjainak, arra biztatom őket, éljenek a lehetőséggel, és hozzák haza az ott szerzett tudást, tapasztalatot – nyilatkozta Borboly Csaba.
Az RB gyakornoki állásairól információ található a következő honlapon.

  • ♦ Péter Emőke, a Kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem diákja tanulmányi úton vett részt a Régiók Bizottságában az áprilisi plenáris ülés alkalmával, beszámolóját angol nyelven itt olvashatják.

 

 ♦ EPP-nyilatkozat az európai energiabiztonságról: Az energiabiztonság az európai, illetve EU-s energiapiacon, valamint a helyi és regionális hatóságok ebben játszott szerepe – ez volt a témája annak az ülésnek, amelyet a Régiók Bizottsága európai néppárti frakciója tartott a litvániai Kaunasban október 18-án.  Bővebb információ itt olvasható.

  • ♦ 19. Szakbizottsági ülés, 2013. szeptember 16: Borboly Csabát raportőrnek választották: Európai felsőoktatás a világon témában, tehát ő lesz a témáért felelős előadó, az un. raportőr. A raportőr feladata, hogy előkészítse a kérdést a bizottsági vitára, megszerkessze a jelentéstervezetet, és beépítse a bizottság által elfogadott módosításokat, továbbá ő az, aki a szakbizottsági és plenáris ülésen zajló vitánál előterjeszti a jelentést, továbbá kommentálja az elhangzott javaslatokat, módosító indítványokat.

 

  • ♦ 19. Szakbizottsági ülés, 2013. szeptember 16:  Borboly Csaba javaslatot tett egy kihelyezett szeminárium szervezésére Hargita megyében 2014 szeptemberében, amelynek témája: A munkaerőpiac jövője az Európai Unió régióiban – a fiatalok képzése. A javaslatot nem fogadták el, viszont aktív szerepet kap a Krakkóban megszervezésre kerülő kihelyezett ülésen és konferencián, amelynek témája: A fiatalok Európája 2014-2020 (a fiatalok, és hozzáférésük a munkaerőpiachoz).

 

A Régiók Bizottságának honlapja

Borboly Csaba tagsági oldala

A Régiók Bizottságának hírlevelére itt lehet feliratkozni

A Régiók Bizottságának havonta megjelenő romániai hírlevelére az alábbi linken tud feliratkozni

 3,220 total views,  1 views today

Loading...
Megszakítás