fbpx

Huszonnégy mentőautót bocsátanak az önkéntes tűzoltók rendelkezésére

Igényelhetnek forgalomból kivont, használaton kívüli mentőautót a Hargita megyei önkéntes tűzoltó alakulatok, a felhívást hamarosan eljuttatja a településekre Hargita Megye Tanácsa. Huszonnégy, a Hargita Megyei Mentőszolgálat által leírt mentőautóról van szó, amelyeket a megyei tanács kért az önkéntes tűzoltók segítésére. A megyei tanács előzetesen kikérte az egészségügyi minisztérium véleményét is, amely rábólintott az átadásra.
Hargita Megye Tanácsa kiemelt fontossággal kezeli a Hargita megyei önkéntes tűzoltó alakulatokat, és nagyra becsüli azok munkáját, akik saját életüket nem féltve, bajba jutott embertársaikon segítenek, mindezt önkéntesen. Ezért évről évre meghirdetett pályázati kiírásával, valamint direkt támogatásokkal próbálja erősíteni az önkéntesek munkáját.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kéréssel fordult a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetőségéhez, hogy a szolgálat által már nem használt, de még működőképes mentőautókat adják át azoknak az önkéntes tűzoltó alakulatoknak, amelyek igényt tartanak rá. A Hargita Megyei Mentőszolgálat pozitívan fogadta a felkérést, és 24 leírt mentőautót bocsátott használatra a Hargita megyei önkéntes tűzoltó alakulatoknak. Az átalakított mentőautók személyszállításra lesznek alkalmasak.
Az igényléseket az [email protected] e-mail címre, vagy eredetiben kell leadni a megyei tanács által működtetett területi iroda egyikéhez, vagy a megyei tanács iktatójába. Az átalakítási költségeket és az ezzel járó bevizsgáztatásokat az igénylő szervezet kell biztosítsa.

Csíkszereda, 2016. december 15.

Loading

Hozzászólások lezárva.