fbpx

Ifi Napok 2021.

„Provokálják” a diákokat

A szakmai sikerekről, az önállóságról és a fejlődésről szólnak az idei ifjúsági napok

Május 4-én, kedden délután startol a megyében élő fiataloknak szánt programkavalkád, amelyet az ifjúság napjára szervezett Hargita Megye Tanácsa. A szervezőhöz több ifjúsági egyesület csatlakozott: az Alfalvi Fiatalokért Egyesület, az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyesület, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, a Hargita Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság, az Artera Alapítvány, továbbá Hargita Megye Tanácsának több alintézménye.

A május 4–10. időszakban több helyszínen, Csík-, Gyergyó-, Udvarhely-térségben várják az érdeklődő fiatalokat mesterségbemutatókkal, szakmai segítségnyújtással, interkulturális programokkal, koncerttel, fotókiállítással, ugyanakkor ma délután rendhagyó program kezdődik: 15 órától a fiatalok mindhárom térségben egy időben írhatják fel egy óriásvászonra, mit is jelent számukra a fiatalság, mit üzennek a világnak. Az óriásvásznak elérhetők a következő helyszíneken: Csíkszeredában a Kulissza kávézó teraszán, Gyergyószentmiklóson a Salamon Ernő Gimnázium előtt, Székelyudvarhelyen a G Teraszon.

Az ifinapok részletes programja elérhető az alábbi linken: https://www.facebook.com/events/474055937245607

A programsorozat május 10-én, az Európa-napon zárul, amikor is bemutatják a fiatalok által megfogalmazott üzeneteket, a fiatalságról szóló felvetéseiket, javaslataikat, illetve a legkreatívabb ifjakat díjazni is fogják.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint az esemény jó alkalom arra, hogy a fiatalok nézőpontjait, elképzeléseit és üzeneteit szélesebb körben megismerjék.

– A szervezés során igyekeztünk hasznos és szórakoztató programokat egyaránt összegyűjteni, ezekkel is provokálva a diákokat, hogy legyenek önkéntesek például a hegyimentőknél, mert minél több mindent próbál ki valaki, annál gazdagabb lesz. Gyertek, akarjatok, találjatok ki terveket, mondjátok el, mi miben segíthetünk, mert az a cél, hogy a terveitek megvalósításában partnerek legyünk. Legyetek kezdeményezők! – üzent a fiataloknak a megyeelnök.

– Az a célunk, hogy a héten olyan változatos programot tudjunk biztosítani, ami arra ösztönzi a fiatalokat, hogy minél több rendezvénybe bekapcsolódjanak – hangsúlyozta Bíró Barna Botond alelnök hozzátéve, hogy az ifjúsági vezetőkkel és az alintézmények képviselőivel több előzetes megbeszélést tartottak, és ennek eredményeként állt össze a kínálat.

 165 total views,  1 views today

Loading...
Megszakítás