Ajutor pentru medicii tineri

0

Trei tineri medici specialiști s-au mutat săptămânile trecute în complexul de locuințe de serviciu realizat de către Consiliul Județean Harghita lângă Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc. La conferința de presă susținută cu această ocazie, s-a accentuat, această posibilitate înseamnă un mare ajutor pentru tinerii specialiști.

 

Dr. Konrád Judit, managerul spitalului la conferința de presă de luni a declarat, la întâlnirile organizate cu medicii rezidenți, una dintre cele mai frecvente întrebări a tinerilor medici – pe lângă aparatură medicală și colegii deja prezenți în spital – se referă la posibilitatea asigurării de locuințe de serviciu. „Este foarte important să putem asigura locuințe de serviciu pentru medicii tineri. Acest lucru înseamnă sprijin financiar, dar și siguranță pentru aceste familii, majoritatea medicilor venind împreună cu familiile lor. Este un ajutor esențial, mulțumim Consiliului Județean Harghita”, a declarat managerul spitalului.

Din partea Consiliului Județean Harghita Péli Levente, director general adjunct a prezentat proiectul: prima clădire a fost ridicată în anul 2011, iar în martie 2021 se va finaliza cea de-a cincea clădire, care conține și ea patru locuințe și are valoarea de 1 070 000 lei.

Săptămânile trecute trei tineri medici specialiști au preluat locuințe de serviciu în complexul de clădiri de lângă spital: dr. Dabóczy Mátyás, medic specialist neurolog, dr. Korodi Szilamér, medic specialist cardiolog și dr. Ráduly Dénes, medic specialist anesteziolog s-au mutat în locuințe de serviciu împreună cu familiile lor. Dr. Korodi Szilamér a spus că locuințele de serviciu înseamnă un mare ajutor pentru medicii tineri și a arătat că și în cazul lui unul dintre criteriile pentru care a ales spitalul din Miercurea Ciuc, a fost posibilitatea primirii locuințelor de serviciu. „Sper că și noi, fiecare pe specialitatea lui, vom depune o muncă de folos pentru comunitatea locală”, a mai spus medicul.

„Continuăm munca în ceea ce privește dezvoltarea rețelei de servicii medicale. Din nefericire a apărut din nou ideea centralizării  spitalelor. Cu acest aspect nu suntem de acord, deoarece datorită demersurilor UDMR pentru descentralizare, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc a devenit unul dintre cele mai dinamice din țară din punct de vedere al investițiilor. Miercurea Ciuc a devenit atractiv pentru medicii tineri, astfel au devenit disponibile servicii medicale pentru care în trecut era necesară deplasarea pacienților  în alte județe”, a  afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

134 total views, 1 views today