Cu ajutorul financiar al Consiliului Județean Harghita s-a cumpărat clădirea școlii din Lutița

0

Miercuri, 5 martie a avut loc ședința extraordinară a consiliului județean cu ocazia căreia președintele instituției a anunțat faptul că primăria Mugeni a cumpărat cu ajutorul financiar al Consiliului Județean Harghita clădirea școlii din Lutița.

Cât privește situația acestei clădiri trebuie menționat faptul că aceasta se afla în proprietate privată, iar consiliul local plătea până acum lunar o chirie care se ridica la suma de 100 de euro. Cuantumul acestei chirii a fost ridicat la 400 de euro, fapt care a dus la imposibilitatea achitării acestei taxe de către administrația locală. Proprietarul a decis vinderea clădirii, astfel datorită faptului că administrația locală nu a dispus de fonduri pentru achiziționarea acesteia, consiliul județean a alocat suma de 200 de mii pentru cumpărarea clădirii. La ședință a fost prezent și primarul localității Farkas Mózes care a ținut să mulțumească tuturor pentru sprijinul acordat.

Pe ordinea de zi a figurat proiectul de hotărâre privind aprobarea Proiectului Tehnic revizuit aferent investiției „Reabilitare DJ 132, km 18+220 – 47+085 (Vlăhița – Lueta – Merești – Ocland – limita cu județul Brașov)”, acesta fiind și motivul convocării acestei ședințe. Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a declarat faptul că: „Contractul de executarea lucrărilor de reabilitare ale DJ 132 a fost revocat, în momentul de față ne aflăm în proces cu executantul. S-a încercat de două ori atribuirea lucrărilor prin licitație publică, însă acestea au eșuat. Deoarece de la prima licitație a trecut destul de mult timp, a fost necesară actualizarea planului tehnic cu privire la aceste lucrări.”

Borboly Csaba a vorbit și despre obținerea de finanțare europeană pentru reabilitarea drumurilor județene, însă a precizat faptul că nominalizarea drumurilor care urmează a fi incluse în proiectele de finanțare se află în curs de dezbatere.

Miercurea-Ciuc, 5 martie 2014

498 total views, 1 views today