Secțiile de pneumologie și boli infecțioase ar putea să funcționeze în clădirea policlinicii

0

Secțiile de la Șumuleu-Ciuc ale Spitalului Județean de Urgență Miercurea-Ciuc ar putea să se mute în clădirea policlinicii de pe raza orașului Miercurea-Ciuc. „Deoarece este nevoie de efectuarea de lucrări de renovare la clădirea policlinicii, iar biserica romano-catolică are nevoie de clădirea spitalului de la Șumuleu, care de altfel a fost retrocedată de stat bisericii în urmă cu câțiva ani, considerăm că aceasta ar fi o bună soluție. Este important și aspectul cu privire la faptul că policlinica se găsește în imediata apropiere a spitalului județean. În prezent nu există în municipiul reședință de județ o altă clădire care ar fi potrivită pentru funcționarea acestor secții spitalicești”, a afirmat Borboly Csaba.

La cel de-al doilea etaj al policlinicii funcționează direcția de sănătate publică, iar la etajele inferioare ar putea funcționa secțiile de spital menționate mai sus. Pentru ca acest lucru să fie posibil, ar trebui efectuate lucrări de consolidare a structurii clădirii și lucrări de renovare. La solicitarea spitalului și consiliului județean, direcția de sănătate publică și-a dat acordul de principiu în acest sens. Directorul DSP Harghita, Tar Gyöngyi a evidențiat faptul că funcționarea secțiilor de pneumatologie și boli infecțioase nu reprezintă niciun fel de pericol pentru populația din zonă. Pentru cabinetele de specialitate care funcționează în clădire pe baza unor contracte de concesiune, consiliul județean, pe baza înțelegerilor prealabile, le va asigura un spațiu de funcționare.

Acesta este un proces pe termen lung. Consiliul de administrație al spitalului este în favoarea acestei soluții, iar următorii pași care trebuie făcuți, înainte de întocmirea planului, se referă la consultarea în această privință medicilor de la cele două secții, iar ulterior se va transmite spre avizare la direcția de sănătate publică.

Miercurea-Ciuc, 13 martie 2014

511 total views, 1 views today