fbpx

Természetes élőhelyek és fajok védelme

fejlec2hu1

 

Időpont: 2018. április 19.
Helyszín: Tusnádfürdő (Románia)

Az Európai Bizottság 2017-ben cselekvési tervet fogadott az uniós természet és biológiai sokféleség védelmének megerősítése érdekében, amely mind a polgárok, mind a gazdaság érdekeit szolgálja. A cselekvési terv a madárvédelmi és az élőhelyvédelmi irányelv minél hatékonyabb végrehajtását, valamint a biológiai sokféleséggel kapcsolatos, 2020-ra vonatkozó uniós stratégia célkitűzéseinek megvalósítását szolgálja.

A Régiók Bizottsága által indított Gondolkodjunk Európáról! kezdeményezés alapján és Hargita Megye Tanácsa által szervezett “Természetes élőhelyek és fajok védelme” című szakmai konferencia célja a cselekvési terv végrehajtásával kapcsolatos javaslatok megvitatása:

-az élőhelyvédelmi irányelvekben megfogalmazott kötelezettségek teljesítése az EU tagállamai által: helyi stratégiák és cselekvési tervek a biológiai sokféleséggel, 2020-ra vonatkozó célkitűzések mentén;
regionális és helyi önkormányzatok szerepe az élőhelyvédelmi irányelvek végrehajtásában;

-jó gyakorlatok az Európai Unió tagállamaiban az irányelvek gyakorlatba ültetését illetően;

-kommunikációs stratégiák: a biodiverzitás megőrzésének tudatosítása az érintettek, a közösségek és az állampolgárok körében;

-európai uniós támogatások által biztosított lehetőségek kiaknázása;

Gondolkodjunk Európáról!

Legyen részese Ön is az Európa jövőjéről folytatott vitának. Gondoskodunk róla, hogy véleményét meghallják!

Ez a Régiók Európai Bizottságának online kérdőíve , amivel az állampolgárok véleményét gyűjti össze Európa jövőjével kapcsolatban. A válaszadás teljesen anonim.

Az esemény programja:

Természetes élőhelyek és fajok védelme

Protecția habitatelor naturale și a speciilor

Protection of habitats and species in Europe

Az esemény leírása:

Descrierea evenimentului: Protecția habitatelor naturale și a speciilor

Description of event: Protection of habitats and species in Europe

A Régiók Bizottsága A konfliktust okozó fajokkal való együttélés elősegítése az uniós természetvédelmi irányelvek keretén belül című jelentése (rapportőr: Borboly Csaba):

HU

RO

EN

 

Loading