fbpx

Zöld Hargita megyét építünk!

Megvédjük természeti értékeinket, támogatjuk a biogáz üzemek és biomassza-rendszerek létrehozását, hivataljainkban 25%-al csökkentjük a papíralapú ügyintézést, ösztönözzük a középületek energiahatékony felújítását!

A Hargita megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszer Központ üzemeltetésére vonatkozó szerződés nemrég került aláírásra. A nyertes szolgáltatónak négy hónapos felkészülési időszak áll rendelkezésre, utána indul a lerakó működtetése.

Hargita Megye Vidékfejlesztési Egyesülete által minden évben elindul a Kiskertész és Kiserdész program. A Kiskertész program résztvevőinek száma a kezdetekhez képest megháromszorozódott idénre, több mint háromezer diák ülteti el kiskertjében a magokat évről-évre. A kiserdészek pedig csemeték ültetésével teszik zöldebbé megyénket.

2022 márciusban indult el a megyei tanács Életet jelentő fák Hargita megyében programja, amely célja 50 ezer fenyő- és gyümölcsfa csemete ültetése Hargita megyében. Hargita Megye Tanácsa partnerei közreműködésével elültetett 25 ezer facsemetét, a további 25 ezer fenyő- és gyümölcsfa csemete ültetéséhez várják a megye lakosainak, civil szervezeteinek csatlakozását.

Hulladékmentes életmódra ösztönözzük a megye lakosságát! Intézményi szinten is változtatásokat vezettünk be ennek érdekében, kizárjuk az eldobható csomagolású termékek használatát. A digitalizálás által pedig a papírfelhasználást is a minimálisra csökkentettük.

Loading