fbpx

A biztonság és az átláthatóság növelése a cél

Bevezetik a látogatói kártyát Hargita Megye Tanácsának épületénél

Hargita Megye Tanácsának számos kezdeményezése van, amely által a közigazgatásban és hivatali ügyintézésben is lépést kíván tartani a modern kor vívmányaival, a digitalizációval, az okos eszközök használatával. Ezáltal a bürokrácia csökkentése, a különböző folyamatok időbeli lerövidítése és a biztonság növelése a cél.

 

Éppen ezért fokozatosan bevezetésre kerül a látogatói kártya használata, amellyel az érdeklődők, a hivatali ügyeket intézők, a különböző eseményeken vagy kiállításokon résztvevő személyek Hargita Megye Tanácsának épületébe beléphetnek!

 

Az intézkedés által átláthatóságot kívánnak nyerni az épületet használók és igénybevevők között, valamint növelni szeretnék a belső biztonságot is. A teljes átállás, a kapuk teljes lezárása időigényes lehet, hiszen az épületben dolgozó minden személy új kártyát fog majd használni, valamint a többszörösen visszajárók, a sajtó képviselői, a tanácsosok, az alintézmények alkalmazottai, az önkormányzati tagok különböző kategóriák alatt futó kártyákat kapnak majd.

 

A napokban már elkezdik alkalmazni az új rendszert, hogy a lakosság hozzászokjon a változáshoz. Aki be szeretne jutni az épületbe, a Kossuth Lajos utca felőli bejáratot használhatja, ahol a személyazonossági igazolványa, illetve más dokumentummal való önigazolása után látogatói kártyát kap. A regisztrációnál meg kell határoznia a látogatás célját és hogy pontosan milyen részleget szeretne felkeresni.

 

Távozáskor a kártyát kötelező módon le kell adnia a kijáratnál lévő kapusszobában. Különböző események, kiállítások esetén, amikor egyszerre több ember jön az épületbe, egységes QR kód megadásával történik majd a belépés.

 

Azon személyek, akik a Hargita Megyei Prefektusi hivatalt szeretnék meglátogatni, azok kizárólag csak a Szabadság tér Sapientia Egyetem felőli bejáratot használhatják majd, ahol hasonló folyamatot követően léphetnek be.

 

Az intézmény mindkét bejáratánál kifüggesztésre kerül egy lista, ahol feltüntetnek minden olyan tényezőt és okot, amely által belépés igényelhető az intézménybe.

A fokozatos átállás idejére kérik a lakosság türelmét, bár igyekeznek minden akadályt kiküszöbölni és felgyorsítani a folyamatot.

 

A továbbiakban fel szeretnék hívni a lakosság figyelmét, hogy a DIGITHR projekt részeként létrehozott online ügyfélkapu további szolgáltatásokkal bővült, melyeket a https://ugyfelkapuhr.ro/hu/auth/login  oldalon való regisztráció után érhetnek el.

 

További részleteket itt olvashatnak: https://hargitamegye.ro/online-igenyelheto-a-kulonleges-szallitasi-engedely-ast/

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.