fbpx

A csíkszeredai megyeházára látogatott Tóth László főkonzul

A közös munkát, együttműködést elsősorban a gazdaságfejlesztés és a kultúra területén képzelik el, de a több területre kiterjedő pályázati támogatásokról is egyeztetni fognak – hangzott el Tóth László főkonzulnak és Hargita Megye Tanácsa vezetőségének január 15-i találkozóján, a csíkszeredai megyeházán, ahol a diplomata bemutatkozó látogatást tett.

Borboly Csaba megyeelnök röviden ismertette az intézmény igazgatóságainak tevékenységét, feladatkörét, és elmondta, bízik abban, hogy minél több területen találnak lehetőséget az együttműködésre a közeljövőben.

„Kollégáimmal olyan konzuli feladatköröket látunk el, melyek révén úgy gondolom, a nemzetközi egyezmények motorszerepét fogjuk betölteni” – mondta a decemberben kinevezett Tóth László.

A főkonzul Soós Zoltán konzullal együtt arról biztosította a megye vezetőségét, hogy a 2018-as évben szintén lehet számítani támogatásokra, illetve arról, hogy prioritásaik tökéletesen illeszkednek az intézmény által meghirdetett ifjúság évéhez.

A gazdasági fejlesztések területén elsősorban a kisreptér, illetve a madéfalvi ipari park létesítésének ügyében számít hatékony együttműködésre a megyeelnök.

Mindemellett Borboly Csaba biztosította a főkonzult a megye kiemelt támogatásáról az április 8-i magyarországi választások kapcsán. „Hargita megyében már több mint kétszázezren igényelték a magyar állampolgárságot, amivel a legnagyobb külhoni állampolgárokkal rendelkező közösség vagyunk. Természetes, hogy ennek megfelelően fogjuk kivenni részünket a munkából is” – hangsúlyozta a megyeelnök.

Csíkszereda, 2018. január 15.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.