fbpx

A dél-tiroli gyakorlat alapján szeretnék biztonságossá tenni Hargita megyét medvetámadások ügyében

Levélben fordult Ugo Rossihoz, a dél-tiroli régió elnökéhez Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, amelyben szakmai segítséget kér az utóbbi időben megszaporodott medvetámadások és vadkárok megoldása érdekében. Borboly Csaba együttműködést, tapasztalatcserét, a jó gyakorlatok ismertetését reméli a medveállománnyal kapcsolatosan, mivel az utóbbi időben sok medvetámadás történt Hargita megyében, helyi közösségeket, háztartásokat, vagyonokat és embereket értek támadások.

– Dél-Tirol hasonló természeti adottságokkal rendelkezik, mint Hargita megye, ugyanakkor az illetékes hatóságok biztosítják a lakosság és a turisták védelmét a medvetámadások ellen. Éppen ezért kértem, hogy küldjék el javaslataikat, meglátásaikat azzal kapcsolatosan, hogy hogyan lehet ezt a helyzetet hatékonyan kezelni teljeskörűen, úgy a menedzsmentet illetően, mint konkrét megoldások, programok tekintetében. Minden meglátást, javaslatot szívesen fogadunk, hiszen tarthatatlan az a helyzet, hogy a lakosság lassan nem látja értelmét a földje megművelésének a vadkárok miatt, a kirándulókat pedig elriasztja a medveveszély – nyilatkozta a levél kapcsán Borboly Csaba.

A témával foglalkozott a Guardian című napilap, Nagy-Britannia egyik legolvasottabb sajtóterméke is: http://www.theguardian.com/environment/2014/oct/16/romanian-politician-calls-for-the-army-to-help-control-bear-population)

Csíkszereda, 2014. október 24.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.