fbpx

A hamarosan induló gyimesközéploki tejfeldolgozót látogatták meg a térségi elöljárók

Gergely Károly, Gyimesközéplok polgármestere meghívására a nemsokára induló helyi tejfeldolgozót látogatta meg, Borboly Csaba megyei tanácselnök, Tánczos Barna szenátor, Korodi Attila képviselő, Ferencz Tibor szépvízi, Izsák-Székely Lóránt csíkszentmihályi, Ferencz Csaba csíkpálfalvi, Pap Imre gyimesfelsőloki polgármesterek, valamint Rácz Árpád és Becze István megyei tanácsosok.

A Tatros Tejfeldolgozó és Értékesítő Szövetkezet által létrehozott helyi üzem eddig 850.000 euróba került, amelynek majd fele helyi, az különféle területi és mezőgazdasági támogatásokból származik, valamint pályázati forrásokból. Az üzem teljes kapacitása képes lesz feldolgozni a gyimesi gazdák által előállított tejet, jelenleg próbaüzem folyik, valamint bizonyos felszerelések még nincsenek üzembe helyezve. A termékskála egyelőre nincs még véglegesítve.

– Így kell autonómiát teremtenünk: összefogunk és biztosítjuk a megélhetésünk itt a szülőföldön. Gratulálok a Gergely Károlynak és Tankó Péternek, a gyimesi gazdáknak, hogy összefogtak, és létrehozták ezt az üzemet, és mindenkinek, aki támogatta ezt a kezdeményezést. Látható, hogy ahol van akarat és szándék, ott a józan ész tud dönteni, ennek köszönhetően folyamatosan bővül a helyi nyersanyagból helyi terméket előállító székely élelmiszeripari láncolat – mondta Borboly Csaba, megelégedettséggel a látogatás végén.

A látogatásról készült fotók:

Csíkszereda, 2018. május 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.