fbpx

A Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség a híd szerepét kívánja betölteni

A XIII. Hargitai Megyenapok nyitó napján május 25-én, Csíkszeredában a Magyar Nemzeti Kereskedőház, a Csíki Vállalkozók Egyesülete, valamint a Csík Expo nemzetközi kiállítást szervező Expo-Har Kft. közösen szervezett üzleti fórumot, melyet B2B találkozó követett.

Köszöntőjében Orosz-Pál Levente, a Magyar Nemzeti Kereskedőház székelyudvarhelyi regionális képviselet vezetője köszönetét fejezte ki Hargita Megye Tanácsának, akire mindig partnerként számíthatnak a hasonló rendezvények támogatásában.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke felszólalásában köszönetét fejezte ki a kereskedőháznak és a vállalkozói egyesületeknek, akikkel sikerült szorosra fűzni az együttműködést és ezen keresztül a megye vállalkozói számára is próbálnak felkínálni lehetőségeket, együttműködéseket.

– Hiába betonozunk, aszfaltozunk, ha a gazdasági élet nem pezseg, nem alakul. Ezért hoztuk létre, a korábbi belső irodából a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökséget, amely bízom benne, egyre inkább megjelenik az Önök tevékenységének segítőjeként – hangsúlyozta a megyeitanács-elnök. Hargita megye legfontosabb gazdasági erőforrását az emberi erőforrás képezi: a megbízható, kompetens munkaerő és a vállalkozó szellemű, innovatív, megoldásokat kereső vállalkozói szellem, ami a székely közösséget jellemzi. A fejlesztési ügynökség többek között szervez gyárlátogatásokat diákoknak, fórumokat sikeres vállalkozókkal vagy pályázati lehetőségekkel a megyei lakóinak. Továbbá az ügynökség rendelkezik egy investinhargita.ro elnevezésű honlappal, amelynek komoly szerepet szán a jövőben a befektetés vonzások terén. A bürokrácia csökkentése, az átláthatóság, a közbeszerzéseken részt vevők segítése a célja a http://kozbeszerzesek.hargitamegye.ro honlapnak, amelyet a Hargita Megye Tanácsa alintézményeként működő Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége Barabás Csaba kabinetigazgatóval közösen dolgozott ki.

A megyeitanács-elnök példaként hozta fel a direkt vásárlásos rendszert, amelyet egyre többen használnak, ugyanakkor a nagyobb közbeszerzések tekintetében kísérleti jelleggel próbálják bevezetni a hasonló rendszert.

– Szeretnénk folytatni a jó gyakorlatok, együttműködések kiépítését. Bízom benne, hogy nem csak Székelyudvarhelyen, hanem a többi városban is megvalósul az inkubátorház építése vagy akár ipari park ügyében is tudunk előre lépni, együttműködve Önökkel – fogalmazott Borboly Csaba.

Köszöntője végén felhívta a jelenlévők figyelmét arra is, hogy nyár folyamára össze kell állítani egy olyan csomagot, ami rá tud erősíteni a közös tevékenységre a magyar kormánnyal.

– Azt gondolom, hogy van teendő, gondolkozzunk milyen pályázati kiírásokat javasolunk az RMDSZ által létrehozott gazdaságfejleszétsi alapítvány számára. Tegyünk le olyan javaslatokat Hargita megyéből, amely az Önök munkáját segíti – zárta köszöntőjét Borboly Csaba.

A találkozón részt vett Lukács Zoltán Levente, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség vezetője is, aki a vállalkozók felmerülő kérdéseire is választ adott.

Csíkszereda, 2017. május 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.