fbpx

A Lourdes-i Szűzanya tiszteletére szenteltek kápolnát Borszéken

Közadakozásból, téglajegyekkel, de önkormányzat és testvérvárosi összefogással is épült fel Borszék Lourdes-i Szűzanya tiszteletére ajánlott új kápolnája, melyben négynapos rendezvénysorozattal ünnepelte a közösség és a római katolikus egyház a létesítmény megépítését. Az új imahelyen koncertek is felcsendültek, a kápolnaszentelési szentmisét február 11-én tartották dr. Jakubinyi György érsek celebrálásával.

A szentelési ünnepségen a helyi lakosság és a számos egyházi és világi méltóság mellett részt vett Mik József, Borszék polgármestere és Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke is.

???????????????????????????????

Borboly Csaba kiemelte, hogy a kápolna kalákában készült el, összefogásban, amely azt bizonyítja, hogy Székelyföld északi csücskében az erős hit meg tudja tartani a nemzetet is.

Az építkezés az elengedhetetlen bővítési igényre hozott megoldást, a korábbi 100 hellyel szemben most 260 ülőhely van a kápolnában. Az építkezés fő támogatói Borszék Polgármesteri Hivatala, Hargita Megye Tanácsa, Kurkó Gyárfás vállalkozó, a Romaqua Rt. és helyi vállalkozók voltak. A munkálatok vezetője, Balázs Tibor kántor és önkormányzati képviselő elmondta, közel 400 ezer lejt költöttek az építkezésre és berendezési tárgyak beszerzésére.

Csíkszereda, 2014. február 11.

 1,211 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...
Megszakítás