fbpx

A magyar közösség megmutathatja erejét az EP-választásokon

Csíkszék RMDSZ-es polgármestereivel találkozott március 28-án, a csíkszeredai megyeházán Kelemen Hunor szövetségi elnök. Jelen volt Borboly Csaba, a Csíki Területi Szervezet elnöke, Korodi Attila környezetvédelmi miniszter és Tánczos Barna szenátor is. A szenátor egyebek mellett elmondta, hogy 17–18 romániai megye rosszabb helyzetben van, mint a hét évvel ezelőtti európai uniós csatlakozáskor, és ezek finanszírozására megoldást kell találni. Korodi Attila beszélt a Natura2000-es területek körüli problémák megoldásának szükségességéről, valamint arról, hogy a kormányban külön tervet dolgoznak ki a hegyvidéki területekre.

Kelemen Hunor beszámolt arról, hogy az RMDSZ 13 államtitkári és egy államtitkár-helyettesi pozíciót szerzett a kormányban, tájékoztatott a Kovászna és Maros megyei prefektuscseréről, illetve a Hargita megyei alprefektuscseréről, valamint az MPP-vel kötött egyezségről. A szövetségi elnök közölte, hogy az RMDSZ összesen 272 463 támogató aláírást adott le az Országos Választási Irodában az európai parlamenti választásokon való induláshoz. „Nagyon fontos, hogy a romániai magyarságnak képviselői legyenek az Európai Parlamentben, ráadásul ennek a belpolitikában is súlya van, a közösség erejét mutatja. Ezt az erőt bizonyítja az is, ha a magyarok minél nagyobb számban elmennek szavazni” – jelentette ki Kelemen Hunor.

Borboly Csaba területi elnök szintén hangsúlyozta, hogy a nagy szavazatarány súlyt jelent, és mivel a fejlesztési pénzek nagy része uniós és kormányzati forrásokból származik, amelyek elosztása politikai szinten dől el, fontos a magas támogatottság.

Csíkszereda, 2013. március 28.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.