fbpx

A második adag védőoltásokat adminisztrálják

Elkezdődött hétfőn, 2021. január 25-én a koronavírus elleni védőoltások második adagjának, az emlékeztető oltásoknak a beadása a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. Ugyanakkor megkapta a védőoltás első adagját Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Ion Proca, a megye prefektusa. 

Azon kórházi és egészségügyi alkalmazottak kapták meg hétfőn és kapják meg a következő napokban a vakcina második adagját, akik január elején az elsők között igényelték a koronavírus elleni védőoltást.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban működő oltási központban január 25-ig összesen 2110 személy kapott koronavírus elleni védőoltást. A kórház alkalmazottai közül 537-en, az alkalmazottak 43 százaléka élt eddig ezzel a lehetőséggel.

Hétfőn a kórházi oltási központban kapta meg a koronavírus elleni védőoltás első adagját Ion Proca, Hargita megye prefektusa is. A kormány megyebeli képviselőjének meggyőződése, hogy jó döntést hozott a védőoltás igénylésével. „Bízom benne, hogy ebben a járványügyi helyzetben a lehető legjobb döntést hoztam meg. A kulcsszó most a felelősség. Azért oltattam be magam, mert felelős vagyok magamért, a hozzám közel állókért és gondolnom kell mindenki másra is. Arra biztatok mindenkit, hogy igényelje a védőoltást és oltassa be magát. Szükséges lépés ez a saját egészségünk érdekében és azért is, hogy visszatérhessünk a megszokott életünkhöz” – nyilatkozta a prefektus.

Szintén hétfőn a kórházban berendezett oltási központban megkapta a vakcina első adagját Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. „Közösségünk már nagyon sokszor bebizonyította, hogy felelősen tud viselkedni akkor, amikor összefogás és közösségi kiállás kell. Volt erre példa a járvány alatt is. Most ismét erre van szükség, ha elegen beoltatjuk magunkat, reális esély van arra, hogy véget vessünk a járványnak. Ezért, szeretteim és jómagam egészsége érdekében ma én is beoltattam magam és ezt tanácsolom a megye lakosságának is” – nyilatkozta Borboly Csaba ez alkalommal.

 

Csíkszereda, 2021.01.25

Loading

Hozzászólások lezárva.