fbpx

A Székely termék mozgalomnak része a felnőttképzés

A Hargita megyei felnőttképzést ismertette hozzászólásában Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Régiók Bizottsága képviseletében, azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyet november 11-én tartottak Isztambulban, a Régiók és területek európai egyeteme az egész életen át tartó tanulásért keretében, az Európai Régiók Közgyűlése (AER) és az Európai Régiók Alapítvány a Kutatásért, Oktatásért és Képzésért (FREREF) szervezésében. A székelyföldi felnőttoktatás tapasztalatainak bemutatatásában a megyeelnök a Soros Oktatási Központ és a csíkszeredai Sapientia EMTE vezetőinek véleményét és meglátásait is felhasználta.

– A Székely termék mozgalom által, ezen belül felnőttképzések szervezésével Hargita Megye Tanácsa kistermelők százait segítette, hogy vállalkozóvá váljanak, és hagyományos termékeikkel versenyképesek legyenek a helyi és regionális piacon. Tapasztalataink szerint a felnőttképzés valódi változást hozhat, ha a lokális igényekhez igazítjuk, és figyelembe vesszük a térségi adottságokat – vázolta a megyeelnök.

Borboly Csaba szerint eredménytelen, nem hatékony az országos szinten szervezett felnőttképzés, ezért helyi szinten kell azt szervezni a helyi szereplők nagyobb mértékű bevonásával. A Régiók Bizottsága támogatja az életen át tartó tanulás elvét, mivel az elősegíti a mobilitást, a gazdasági fejlődést, és hozzájárul az életminőség javulásához – tette hozzá az elöljáró.

Az angol nyelvű hozzászólás elérhető az alábbi linken:

http://www.borbolycsaba.ro/beszedek/isztambuli-hozzaszolas-eng/

Csíkszereda, 2014. november 11

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.