fbpx

A székelykapu érték a megyénkben!

Megmentettünk 124 székelykaput, továbbiak mentésére és újak építésének ösztönzésére van szükség! Büszkék vagyunk erre a tevékenységünkre, ezt a munkát folytatjuk a következő 4 évben is!
❗ Felkérjük a faragó népművészeket, hogy készítsék el saját Életfa motívumukat. Ezekből az idei Székelyföld Napokra egy vándorkiállítást tervezünk, hogy értékeinket, szimbólumainkat megmutassuk.
? A kapumentésben csatlakoztunk néhai Kovács Piroska néni munkájához, akit értékmentő tevékenységéért Europa Nostra-díjjal tüntettek ki. Ezt a tevékenységet igyekszünk minden téren támogatni, a megyei tanács alintézményeként működő Vámszer Géza Művészeti Népiskolánál a faragó műhelyben oktatják az utánpótlást.
? Ma Homoródszentpálon Gábor Balázs kapufaragó műhelyébe látogattam el, aki fontosnak tartja, hogy kézzel dolgozza ki, amit csak lehet, és akinek nevéhez több kapu megmentése fűződik. ✨ Műhelyében 100 éves kapunyiló oszlopot is őriz, már módosított székelykapu méretén azért, hogy tulajdonosának továbbra is funkcionális legyen, és a kapumentés mellett döntsön.
? Kérem, osszák meg a videót!

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.