fbpx

A székelység mindig kitartott az értékei mellett és vállalta a harcot is úgy mint 1848-ban

 

A cél minden korban ugyan az, csak más más eszközökkel élünk!

A székelység mindig kitartott az értékei mellett és vállalta a harcot is úgy mint 1848-ban. A nemes ügyek megérik az áldozatot. Mi is el kell döntsük, hogy mi ér meg számunkra áldozatot, a kényelem, a népünk szolgálata vagy esetleg a haza?

A mai világban másképp harcolunk már, nem fegyverrel, de a mai harcok sokkal tovább tartanak. A hőseink áldozatából tudunk mi is motivációt nyerni a csatáinkhoz.

Az a vezető, aki a népére figyel sosem fogy ki erőből, tudja miért cselekszik és ez tartja őt mindenek felett. Van, hogy nem értenek egyet a vezetők, de ez nem baj addig, az a jó, ha van vita és a népnek van választási lehetősége, hogy olyan vezetőt válasszanak, akinek ertékeivel ők is azonosulni tudnak.

A székelység története könyvben is benne van, hogy a vezetőink és az ezredesek hiába tették le a fegyvert, mert a nép a radikálisokat követte. A harc folytatását követelték.

A vezetők mindig kell figyeljenek a nép hangjára, ez az ami igazán lényeges, nélkülük nem lehet jó döntést hozni. A történelmi hősök mindig arra ösztönzik a vezetőket, hogy a kitartás és következetesség első legyen számukra.

Következetesen kell dolgozzunk, a székely identitást is erősíti a székely faluképvedelem, a székely építészet hagyományainak korszerű formába öntése, kapuink védelme, hagyományos mesterségeink és helyi termékeink színes skálájanak felfedezése.

Győzzenek a magyarok!

#1848 #szabadságharc #március15 #forradalom

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.