fbpx

A szépvíziek már tudják, hogy összefogásban eredményesebb a munka

A szépvíziek felismerték, hogy összefogásban többre képesek, ez a káposztatermesztésen is látszik, elérték, hogy legyen öntözőberendezésük, most pedig egy zöldségfeldolgozó létrehozásán dolgoznak. Ehhez a tevékenységhez a megyei tanács is szeretne hozzájárulni, ezért kérem jelezzék, ha segítségre van szükségük – fogalmazott Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba a hétvégén szervezett X. Káposztavágás és vásáron Szépvízen. Hozzátette, azért bízik ezen terv megvalósításában, mert a község lakói Ferencz Tibor polgármester vezetésével bebizonyították, hogy össze tudnak fogni, például a tej feldolgozásának ügyében is ezt tették, jól működő szövetséget hoztak létre.

Szépvízen tizedik alkalommal szerveztek káposztavágást és vásárt minden évben azzal a céllal rendezik meg, hogy a helyiek folytassák a káposzta termesztését, és értékesíteni tudják azt, hiszen csak így éri meg – fogalmazott a helyszínen a község polgármestere, Ferencz Tibor, aki arról is beszámolt, hogy káposztafeldolgozó létesítése számára néhány éve tartó álom, amely megvalósításán több éve dolgoznak. A rendezvényen részt vet Becze István megyei tanácsos is. A program részeként a helyi plébános megáldotta a termést, a hagyományokhoz híven idén is megszervezték a káposztás ételek főzőversenyét, felléptek madéfalvi hagyományőrző csoportok, a szépvízi vonósok, valamint a csíkborzsovai citerások, illetve a Csíkborzsovai Férfikórus előadásával örvendeztette meg a résztvevőket. Illetve díjazták az őszi betakarítás címmel meghirdetett rajzverseny nyerteseit, amelyet a megyei tanács ifjúsági pályázata révén támogatott, valamint az intézmény a vásár szervezéséhez is hozzájárult.

A részletes programot megtalálják itt: http://www.hargitamegye.ro/hirek/x-kaposztavagas-vasar-szepvizen.html. A helyszínen készült felvétel pedig elérhető itt: https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1402484929798886/

Csíkszereda, 2017. október 14.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.