fbpx

A szolgáltatások összekapcsolásával fejlesztik a turizmust

A térség fejlesztése a legfontosabb célja a Csomád–Bálványos Közösségi Fejlesztési Társulásnak, melynek Hargita és Kovászna megye tanácsa mellett tagja Csíkkozmás, Tusnád, Tusnádfürdő, Sepsibükszád és Torja önkormányzata. A fejlesztési társulás idei éves közgyűlését március 30-án, hétfőn tartotta a csíkszeredai megyeházán. A találkozón a megyeelnökök, Borboly Csaba és Tamás Sándor mellett jelen voltak az érintett települések polgármesterei, Becze István Hargita megyei és Grüman Róbert Kovászna megyei tanácsos, valamint Korodi Szabolcs építész, aki ismertette, milyen szempontok alapján kellene kidolgozni a térség fejlesztési tervét.

A jelenlevők megegyeztek abban, hogy azt kell megvizsgálni, hogy a térség turisztikai szempontból kiemelt pontjai hogyan kapcsolódnak egymáshoz, illetve hogyan kapcsolhatók össze. Fel kell térképezni és kijelölni minden látványosságot, és össze kell hangolni, illetve fejleszteni a már meglévő szolgáltatásokat. A terv olyan egyhetes programok kidolgozása, amelyek többféle turisztikai szegmensnek felelnek meg. A közös koncepció és a rendezési terv kidolgozásához az érintett öt polgármesteri hivatal, a közbirtokosságok, a megyei tanácsok és a térség szolgáltatóinak ötleteit is összegyűjtik. Egy szakcéget kérnek fel a rendezési terv elkészítésére, amely a Szent Anna-tó, a Mohos-tőzegláp, Bálványos, a két Csomád-nyerge térségének fejlesztését szolgálja.

A partnerek megegyeztek abban, hogy legközelebb április végén ismét találkoznak, amikor véglegesítik a rendezési tervhez szükséges feladatfüzet kritériumait. A partnerek jelentős előrelépésre számítanak idén a projektben, amelyet főként a belföldi turizmusra építenek.

  1. március 30.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.