fbpx

A turizmus, a szakoktatás területén fejlesztenének Keresztúr térségében

A kulturális infrastruktúra fejlesztésére, a szakoktatás fellendítésére, a helyi termelők, köztük a bortermelők segítésére törekednek Székelykeresztúr térségében, hangzott el a Székelykeresztúri Kistérségi Szövetség június 7-i közgyűlésén Nagygalambfalván.

A találkozót a volt termelőszövetkezet épületében tartották, amelynek megvásárlása folyamatban van, új tulajdonosa a polgármesteri hivatal lesz. A kistérség tagjait Gyerkó Levente, Nagygalambfalva polgármestere és Rafai Emil, a szövetség elnöke köszöntötte, jelen voltak Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Sándor György és Rátz István megyei tanácsosok is.

A kulturális infrastruktúra fejlesztése érdekében a társulás készített egy mobil színpadot, ezeket a nyári rendezvényeken fogják használni. Kihasználhatósága érdekében előzetesen egyeztették a térség rendezvényeit, hogy azok ne fedjék egymást, hangzott el a gyűlésen.

Megtekintették a szövetség pihenőpontok kialakítására vonatkozó projektjének tervrajzait. Ennek kapcsán Borboly Csaba javasolta, hogy a megyehatárokon is alakítsák ki ezeket.

Továbbá a megyeelnök javasolta, hogy támogassák a szakoktatást a Zeyk Domokos Szakközépiskola támogatásán keresztül, hiszen a jó szakemberek kitanításához szükség van a szakoktatás presztizsének visszaszerzésére.

A térségi bor és a Keresztúr hegyközség népszerűsítése révén segítenék a helyi bortermelőket. Ennek érdekében létrehoznának egy internetes felületet, ahol a helyi termelők tapasztalatot cserélhetnek, illetve eladásra is kínálhatják termékeiket.

A biciklis turizmust is népszerűsítenék, a kerékpárutakat úgy kellene kialakítani, hogy azok minél többet megmutassanak egy-egy településből, az útvonal minél látványosabb legyen, javasolta Borboly Csaba.

A szövetségnek egy használt autót is vásárolnak, hogy hatékonyabban tudják végezni munkájukat, egyeztek meg a gyűlésen.

Nagygalambfalva, 2017. június 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.