fbpx

Aláírták a Csík térségére vonatkozó hótalanítási szerződéseket

Csíkszeredában az Eco-Csík székhelyén írták alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és a nyertes cégek képviselői a Csík térségére vonatkozó hótalanítási szerződéseket október 19-én.

Hargita Megye Tanácsa képviselői a szerződés aláírásról és a hótalanításról videóban is beszámolnak, amely visszanézhető Borboly Csaba közösségi oldalán:

„Prioritásaink közé tartozik az utak járhatóságának biztosítása, ennek érdekében aláírtuk a hótalanítási szerződéseket Csík térségére vonatkozóan. A mai naptól kezdődően november 15-ig a cégek felkészülve várják Hargita Megye Tanácsának utasításait. Az utakat három kategóriába soroljuk egy előzetes forgalomszámlálás alapján, és ez szerint Csík térségében az utak többsége az első kategóriába tartozik, amelyek forgalmasak és naponta kell takarítani, a második kategóriába tartozik a büdösfürdői és a csinódi út, amelyek kevésbé forgalmasak, a harmadik kategória pedig a nem forgalmas és nem aszfaltozott utak. November 15-től a hótalanításra vonatkozó információk a megyei tanács honlapján is elérhetők lesznek azért, hogy egymást segítve, minőségi szolgáltatást tudjunk biztosítani” – nyilatkozta Borboly Csaba.

A Csík térségére vonatkozó szerződések összértéke 2 349 437 lej, és összesen 200 km megyei út hótalanítását foglalja magába, 13 GPS-szel felszerelt gépjárművel.

„Ahogy a korábbi években, november 15-től a megyei tanács honlapján egy interaktív térképen követhetik a hótalanító járművek helyzetét. Az utak állapotára vonatkozó információkat pedig a dispecerat@judetulharghita.ro e-mail címen és a 0266207774 telefonszámon kaphatnak”, mondta Zólya Zsombor, Hargita Megye Tanácsa útgazdálkodási részlegének osztályvezetője.

Csíkszereda, 2020. október 19.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.