fbpx

Alfaluban és Csomafalván is járdát épít Hargita Megye Tanácsa

Hargita Megye Tanácsa további két Gyergyó-térségi településének járdaépítésére várja az építőcégek jelentkezését.

Gyergyóalfaluban ez lesz a második szakasz, amely a megyei tanács járdaprogramjából valósulna meg. 2017-ben a község központjában készültek el a munkálatokkal. Most újabb, közel 1,5 kilométeres szakasz kiépítésére várják az építőcégek jelentkezését július 18-ig. A kiírás a megyei tanács online közbeszerzési oldalán érhető el, amelynek áfa-nélküli értéke több mint félmillió lej.

Csomafalván közel két kilométer hosszan építenének járdát a 126-os megyei út mellett. A kiírásra július 22-ig tehetik le ajánlataikat az építőcégek, ennek értéke 1,1 millió lej.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke emlékeztetett, hogy mindkét település esetében számos akadály felmerült, amely nehezítette és késleltette, hogy elinduljon a közbeszerzés. Megoldandó probléma volt a közművek, a telefon vezetékek elhelyezése, valamint a tisztázatlan területek is nehezítették a folyamatot.

Alfaluban késésben volt a kivitelező, mert a polgármesteri hivatallal a járda alatt át kellett vezetni a fűtés rendszerhez szükséges vezetékeket. Csomafalván pedig folyamatosán egyeztettek, hogy a telefon társaság által megfogalmazott elvárásoknak is megfeleljen a kiépítendő járda szakasz.

 

Csíkszereda, 2019. július 10.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.