fbpx

Az egészségügy prioritás kell legyen a kormánynak!

Az egészségügy prioritás kell legyen a kormánynak.

Bérpótlékok, bérfeszültség, különbségek

Tüntettek az egészségügyben dolgozók a csíkszeredai Szabadság téren.

Köszönöm , hogy megkerestek. Bízom benne sikerült megértenünk egymást, akkor is, ha a beszélgetés eleje telített volt indulatokkal!

Egyértelemű, hogy hasonló munkáért hasonló bérezés elve kell érvényesüljön.

Egyetértek velük!

Ami a béremeléseket, kiegyenlítéseket illeti, azok a jogszabályoktól és a kormányzati, szakminisztériumi döntésektől függnek , a megoldás, a hatáskör ott van.

Ezen követelések terén a megyei tanácsoknak nincs hatásköre. Ezért is fontos lenne az egészségügy valós decentralizálása.

Egyszóval, ingatlant kaptunk, de érdemi hatáskört nem. Cseke Attila korábbi RMDSZ-es miniszter ezt a decentralizálást indította el, ezt kellene folytatni.

A mai egyeztetésen sikerült néhány dolgot tisztázni, vagyis a kórház belső szervezési rendjében, bérek és pótlékok megállapításában a megyei tanács nem illetékes, ez a kórház igazgató tanácsára tartozik.

De mindezek mellett kórházi szinten a 30%-os bérpótlék plafon ügye számokkal, hogyan áll, azt kérjük kimutatásban a Kórház vezetőségétől.

Ugyancsak jogosnak tartom azt a követelést is, hogy aktualizálni kell a bérpótlékok procedúráját/szabályzatát a 2024-es évre.

A harmadik dolog amibe maradtunk, hogy jövő héten egy soron kivüli vezetőtanács összehívását kezdeményezem, hogy ott is lehessen érdemben átbeszélni a követelésket.

Az RMDSZ segítségével az ország egyik legdinamikusabban fejlődő kórháza a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

Hatáskörünknek megfelelően igyekszünk a fejlesztéseket folytatni.

#tüntetés #kórház #egészségügy #RMDSZ #MegyeiKórház

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.