fbpx

Az egészségügyi szolgáltatások minőségét és a kapacitást is bővítik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelésénél

Korszerű és földrengésbiztos lesz a poliklinika épülete

Elkezdődtek a munkálatok a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjének helyet adó épület felújítási munkálatai. Sajtótájékoztatón ismertették április 12-én a beruházás részleteit. Az Országos Beruházási Vállalat (CNI) lebonyolításában és támogatásában zajló beruházás 20 millió lej. Ehhez Hargita Megye Tanácsa és a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) 780 ezer, illetve 160 ezer lejjel járul hozzá a hozzá, számolt be Péli Levente, Hargita Megye Tanácsának Programok és projektek vezérigazgatósága részéről. Mint hozzátette, az önrészt a közműcsatlakozások felújítására és az épület földrengésbiztos munkálataira fordítják.

– A beruházás növeli a beavatkozási kapacitást és az egészségügyi szolgáltatások minőségét is, nemcsak Hargita megye, de a térség lakosai számára. Nehéz időszak lesz, de reméljük, hogy a munkálatokkal járó kellemetlenségeket a lehető legjobban korlátozni tudjuk. Az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhetően egy régvárt fejlesztés indul el, ezt köszönjük Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettesnek és Cseke Attila fejlesztési miniszternek. Jó ütemben haladnak a munkálatok év eleje óta, köszönhetően a Hargita megyei kivitelezőnek. Szeretnénk energetikailag is hatékonnyá tenni az épületet. Együtt kell élni ezzel a munkálattal, a tevékenységet ugyanis nem lehet megszüntetni, és zajjal, felfordulással fog járni – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A kórházhoz látogatókat ugyanakkor arra kérik, a munkálatok alatt ne használják a poliklinika mögött és az orvosigazgatói épület közötti parkolót.

Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa Programok és projektek vezérigazgatóságának vezetője és a kórház adminisztratív tanácsának elnöke elmondta, sok türelmet igényel mind a betegektől, mind az alkalmazottaktól a munkálat, annál is inkább, mivel a közeljövőben még több beruházás elindul ez mellett a kórháznál.

László Levente a kivitelező, Viaduct Kft. részéről elmondta, a kivitelezési ütemtervet igyekeznek tartani, és csökkenteni a kellemetlenségeket. Mint elhangzott, a szerződés szerint jövő év végéig kell befejezni a munkálatokat.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.