fbpx

Az elkövetkező időszak kihívása a költségvetés újratervezése

Rendkívüli ülésen vitatták meg a folyamatban lévő beruházások sorsát és a költségvetés újra tervezését

– Nagy kihívás előtt áll Hargita Megye Tanácsa intézményrendszere és a beruházási projektek, ugyanis a költségvetést úgy terveztük el, hogy az Anghel Saligny programból beérkezett forrás, amennyiben beérkezik és ez felhasználható a helyi autonómia jegyében a folyamatban lévő és az újonnan elkezdődött beruházásokra fordítható, akkor egy kiegyensúlyozott és teljesítményben gazdag évet zárhattunk volna. Most újra kell gondolnunk mindent, hiszen költségmegtakarító intézkedéseket kell meghoznunk, le kell mondanunk az összes új beruházásról, amelyeket terveztünk, kivéve a 137-es megyei út megépítéséről, Székelyudvarhely és Székelykeresztúr között. A folyamatban lévő fejlesztések és beruházások átütemezését kell megvizsgálnunk, amelyeknél korábban jó árban sikerült szerződést kötnünk, éppen ezért szeretnénk, ha ezeket tudnánk folytatni – mondta el Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a június 20-án, hétfőn összehívott rendkívüli ülésen.
Hozzá tette, ugyanakkor a megyei tanács intézményrendszerét is érintik a költségmegtakarító intézkedések sora. Mint mondta, az alintézmények működését, a különböző programok, a tagságok, és a személyzetet is valószínüleg érinteni fogja a szűkítés.
Mindezek mellett kiemelte minél előbb igyekeznek előterjeszteni a dokumentációt a 137-es megyei út felújításának közbeszerzésére, hogy minél előbb elkezdődhessen a munkálat.
Hargita megye 140 millió lej támogatást nyert az Anghel Saligny programból.
Az ülést Hargita Megye Tanácsa Facebook-oldalán nézhető vissza:
https://fb.watch/dMdYHONrpe/

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.