fbpx
????????????????????????????????????

Az IT szakterülete a helyi fejlesztéseknek is egyik fontos pillére

Megnyílt Bálványosfürdőn a Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia, a kétnapos számítástechnikai és technológiai tematikájú szakmai konferenciának a Grand Hotel Bálványos ad helyet. A találkozót idén harmadik alkalommal szervezte meg a székelyföldi IT-cégeket tömörítő IT Plusz Klaszter és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a szeptember 24-i megnyitóra meghívást kapott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

????????????????????????????????????

Hargita Megye Tanácsa a helyi önkormányzatokkal, a vállalkozói szövetségekkel és a vállalkozásokkal együttműködve erősítheti a vállalkozói környezetet, mondta a megyeelnök. Problémaként említette, hogy Hargita megyében a nagyobb pályázatok közbeszerzését – kivéve az útjavításokat – más megyékből érkező cégek nyerik, éppen ezért szeretné, ha létrehoznának egy felületet, ahol a közbeszerzések, a helyi, akár kisebb pályázatok is mindenki számára elérhetők lennének. Ugyancsak a közbeszerzések kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a fővállalkozó a megnyert árral dolgozzon tovább az alvállalkozóval, ne próbáljon utóbbiból hasznot húzni.

Borboly Csaba kiemelte az IT fontosságát, amely a fiatalok itthon tartásának is lehet egyik pillére, hiszen ezen a területen elhelyezkedve nem kell külföldi lehetőségek után nézzenek a jó anyagi kereset reményében. Hargita Megye Tanácsa Építsünk biztos jövőt! gazdaságfejlesztési programjába a 2014–2020-as időszakra is belefoglalja az IT szakterületét, ehhez várják az ötleteket. Az IT területén a Hargita megyei fejlesztések között említette a három e-kormányzási pályázatot, amelyek az egész megyét lefedik, és amelyet uniós pályázattal valósítanak meg, összesen négy és fél millió euró értékben. Ezeket a projekteket helyi cégekkel bonyolították le, ami jó példa arra is, hogy az uniós pénzek helyben maradjanak.

Csíkszereda, 2015. szeptember 24.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.