fbpx

Az Országos Vészhelyzeti Bizottság(CNSU) újabb intézkedései

Lazításokról döntött pénteken a CNSU, többek közt arról is, hogy a december elsejei román nemzeti ünnepen engedélyezik a fővárosban a maximum 400, a megyeszékhelyeken pedig a legtöbb 200 fős rendezvényeket a maszviselés és  jelenleg érvényben lévő járványügyi előírások betartásával.

Arról is döntött a CNSU, hogy november 22-től a 3 ezreléknél alacsonyabb fertőzöttségű településeken fizikai jelenléttel folytatják az oktatást a tanintézményekben, az alkalmazottak beoltási arányától függetlenül.

Beengedik a Covid-igazolvánnyal rendelkező nézőket a sportrendezvényekre, de csak az ülőhelyek maximum 30 százalékát foglalhatják el. A szabadtéri vagy beltéri sporteseményeket egyaránt 5 és 21 óra között lehet megrendezni, és a nézőknek maszkot kell viselniük, továbbá tartaniuk kell a legalább egyméteres távolságot egymás között.

Engedélyezik továbbá kurzusok, workshopok, konferenciák szervezését szintén 5 és 21 óra között legtöbb 150 személy részvételével. Ezeken az eseményeken is csak az oltott vagy a betegségből felgyógyult személyek vehetnek részt, a terem befogadóképességének 30 százalékáig.

Szabadtéri koncerteket, előadásokat és fesztiválokat is szabad majd szervezni, de az erre kijelölt terület befogadóképességének maximum 30 százalékát foglalhatja el a közönség, amelyik nem lehet több ezer főnél (szintén csak Covid-igazolvánnyal rendelkezőknek). Biztosítani kell, hogy maximum 4 négyzetméter jusson egy főre, és kötelező a maszk viselése.

A CNSU határozatait még a kormánynak is jóvá kell hagynia.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.