fbpx

Az utolsó lövésre – 2018. április 7.

Tisztelt hallgatóság! Kedves ünnepeltek!

A magyar országgyűlési választások véghajrájában az anyaországba látogattam, ezért nem tudok most személyesen jelen lenni ezen a nem mindennapi ünnepségen! Pár személyes élményemet szeretném Önökkel és a nap ünnepeltjeivel megosztani:

Még ma is elevenen él bennem az a 2016 év eleji emlék, amikor a hargitafürdői biatlonpályára látogattam és edzés közben láthattam Tófalvi Évát. Mi több még ,,erőnket is összemértük”: 10-10 golyóval lőttünk célba. Nem árulok el nagy titkot: nem találtam célba. Mindössze egy pillanatra volt igazi sikerélményem, amikor az hittem, hogy az egyik lövésem talált, de csakhamar kiderült, hogy Tófalvi Éva „segített”, az én céltáblámra célzott. Távolról nézve olyan egyszerű, de mikor kipróbáljuk… Sok mindennel vagyunk így! A sport erre is megtanítja az embert.

utolsoloves

Büszkék lehetünk a ma visszavonuló Tófalvi Évára, aki Székelyföld leghíresebb diplomatája, aki sporttörténelmet írt! Elég, ha csak a 6 olimpiai szereplésére és a számtalan világkupára gondolunk. Hargita Megye Sportgáláján is évről-évre ő vehette át az Év Sportolója díjat, amihez ezúton is szívből gratulálok!

Az elmúlt években, évtizedekben a biatlonosok növelték a térségünk hírnevét, és a Márton Simon edző tanítványaként versenyző Tófalvi Éva és Szőcs Emőke egyaránt példakép gyerekeink előtt. Jó tudni és látni, hogy van utánpótlás, sikerült általuk a sportot megszerettetni a fiatalokkal. Tófalvi Éva példája számunkra is irányt mutat: teljesítményre, kitartásra, tudatos munkára van szüksége a térségnek
minden területen!

Engedjenek meg nekem még egy rövid történetet:

Ugyancsak 2016 tavaszán történt, hogy Éva bejelentette, hogy az RMDSZ színeiben indul a helyhatósági választásokon és azóta is a Csíkszeredai önkormányzatot erősíti. Ezzel kapcsolatosan akkor ezt írtam a közösségi oldalamon: Hargitafürdő meg a Hargita-hegység turizmusa fejlesztési projektjének pontosan egy olyan hazai és nemzetközi elismertséggel, kapcsolatrendszerrel rendelkező személyre van szüksége, mint Tófalvi Éva. Ezt ma sem gondolom másként, és bízom benne, hogy ebben továbbra is számíthatunk rá.

Épp tegnap láttam azt a kisfilmet, amelyben Tófalvi Éva az április 8-i magyar országgyűlési választáson való szavazati jog gyakorlására buzdítja az erdélyi, székelyföldi magyarokat. Magyar állampolgárként fontosnak tartja, hogy éljen szavazati jogával, hisz e jelenlegi az egyetlen kormány, ami összehozta a magyarokat ebbe a nagyvilágba, hogy egy helyre tartozzunk az egészen. – fogalmaz a videóban.

Köszönet Tófalvi Évának és Szőcs Emőkének az izgalmakkal teli perceknek, míg követtük egy-egy versenyük közvetítését, köszönet az örömkönnyekért, amely egy-egy világverseny sikere után gyűlt össze sokak szemében. Köszönet a példamutatásért, és mindazért amit közösségünkért tettek, tesznek. Köszönjük!

Üdvözlettel:

Borboly Csaba

Budapest, 2018. április 7.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.