fbpx

Az utolsó simításokat végzik a megyei kórház intenzív osztályán

A héten elkészül a Csíkszeredai Sürgősségi Megyei Kórház intenzív osztálya. Az utolsó simítások megtekintésére invitálta a sajtót Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke május 19-én, kedden, Barti Tihamér alelnökkel együtt. A megyeelnök méltatta és megköszönte a megyei tanács csapatának, a kórház munkaközösségének és a kivitelezőnek a pozitív hozzáállást. Elmondta, hogy a kórház saját költségvetéséből finanszírozta a munkálatok utolsó szakaszát, ennek köszönhető, hogy végre az intenzív osztály beköltözhet a felújított kórtermekbe. A büdzsé félévi kiigazításakor majd visszautalja a megyei tanács a költségek értékét, tette hozzá Borboly Csaba.

Barti Tihamér egy vaskos dossziét mutatott az újságíróknak, amely a következő lépésre, a szellőztetőrendszer kivitelezésére vonatkozik, erre a napokban kiírják a közbeszerzést, tette hozzá.

Demeter Ferenc, a kórház menedzsere azt mondta, hogy az ilyen fejlesztésekre szükség van ahhoz, hogy civilizált körülmények között láthassák el a betegeket, és a korszerűsítés folytatását kérte a jelenlévőktől.

A négy háromágyas kórterem kialakítása mellett a felújítási munkálat magában foglalja még a folyosót, a mellékhelyiségeket, a személyzeti szobákat, a raktárat, és a működési engedély már csak a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetőjének aláírására vár.

 Csíkszereda, 2015. május 19.

 844 total views,  1 views today

Hozzászólások
Loading...