fbpx

Borbély László beszélgetőkötetét ismertették Csíkszeredában

A csíkszeredai Alutus Kiadó gondozásában jelent meg Borbély László A politika színpadán című beszélgetőkötete, amelyben Ágoston Hugó újságíró kérdéseire válaszol. A már több erdélyi városban bemutatott kötetet hétfőn, november 22-én a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban is bemutatták.

Házigazdaként Kopacz Katalin, a megyei könyvtár vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke osztotta meg a könyvvel kapcsolatos gondolait. Megítélése szerint Borbély László azon kevés politikusok egyike, akik felvállalta az ifjúság ügyét és lehetőséget adott számukra. A most bemutatott kötetből megismerhetünk több egykori háttéregyezséget, megtudhatjuk, hogy „az érdekérvényesítés Bethlen Gábor-i módszerét, hogy lehet hasznosítani”.

– Ez a könyv abba is tud segíteni, hogy megértsük a Dâmbovița-parti politikát, fellapozva láthatjuk, hogy mi volt a megoldás konkrét esetekben. Bízom benne, hogy idővel minél több erdélyi magyar politikus meg fogja osztani ilyen formán is tapasztalatait, mert ebből sokat lehet tanulni az utánuk következő nemzedékeknek. Hiszem, hogy mindenki nagy érdeklődéssel fogja olvasni a könyvet, aki közéleti pályára készül annak különösen ajánlom elolvasásra – fogalmazott Borboly Csaba.

Székedi Ferenc publicista rámutatott arra, hogy Ágoston Hugó az általa feltett több száz kérdés során nem kerüli az éles helyzeteket, mindenre aprólékosan rákérdez, ami a politikusról, a közéleti emebrről feltárja az életpálya egyéni és családi hátterét egyaránt.

Borbély László a beszélgetés során leszögezte: nem tartja magát írónak, de úgy érezte eljött az ideje, hogy visszatekintsen az elmúlt évek, évtizedek történéseire. Az est során számos izgalmas témára rákérdezett Székedi Ferenc, amelyek egy kis ízelítőt nyújtottak a könyv tartalmába. A találkozó végén Borbély László dedikálta a kötetet.

Egy kis ízelítő a könyvbemutató hangulatából, amelyet színesített Csutak István gitárjátéka: https://www.facebook.com/borbolycsaba/posts/1125641570816558

Csíkszereda, 2016. november 22.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.