fbpx

Borboly Csaba: a fiatalok, akkor lesznek elégedettek, ha bevonjuk őket a döntéshozatalba

Cél: Hargita Megye Ifjúsági Tanácsának megalakítása

Elstartolt Csíkszenttamáson a Weekend Lake Festival csütörtökön, augusztus 25-én. A székelyföldi fesztiválok sorozatát bővítő programsorozatot hagyományteremtő szándékkal hívták életre, amelyet Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Kulturális Központon keresztül támogatja.

https://fb.watch/f7dyylbiaz/

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az elsősorban fiatalokat megszólító fesztivál első napján kiemelte, a fiatalok akkor érezhetik a programokat, eseményeket a sajátjuknak, ha viszontlátják benne gondolataikat, saját értékrendjüket. Ilyen szempontból a megyei tanács elnöke és egykori ifjúsági vezető szerint a döntéshozatalban is látszódnia kellene az ifjúság akarata. Éppen ezért a fesztivál első napján kezdeményezte a Hargita Megye Ifjúsági Tanácsának létrehozását.

A Hargita 101 program részeként egy olyan tanács létrehozását kezdeményezte, amely feladata konkrét jelzésekkel és javaslatokkal szolgálni az ifjúságot érintő legfontosabb témakörökben.

Mint mondta, a részvételi költségvetés online sikerét látva a tanács tagjait is hasonló formában kívánják majd a későbbiekben kiválasztani.

 

Csíkszereda, 2022. augusztus 25.

Loading

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.